Wednesday, July 23, 2008

Chris Corsano + Family Battle Snake + Red Needled Sea Live στο Kinky Kong την Τετάρτη 30 Ιουλίου

Το Kinky Kong φιλοξενεί τον πειραματιστή ντράμερ Chris Corsano στην τελευτάια συναυλία της φετινής σεζόν. Μαζί του θα εμφανιστόυν οι Family Battle Snake και ο Red Needled Sea.


Chris Corsano


Ο Chris Corsano κατάγεται από τις ΗΠΑ, άλλα από το 2005 έχει εγκατασταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους νέους ντράμερ του πλανήτη και αποτελεί εδώ και 2 χρόνια βασικό μέλος στο γκρουπ της Bjork.

Έχει συναργαστεί με τους Sonic Youth, Thurston Moore, Paul Flaherty, Wally Soup, Jim O'Rourke, Matt Heyner, Mick Flower, Nels Cline, Jandek, Greg Kelly, Daniel Carter, Six Organs of Admittance, Steve Baczkowski, Sunburned Hand Of Man, Okkyung Lee, MV&EE, Dredd Foole, Vampire Belt, Joe McPhee, Jessica Rylan, Carlos Giffoni, Tim Barnes, Steve Swell, Christina Carter και Heather Murray. Τον τελευταίο χρόνο έχει αφοσιωθεί στην εξέλιξη της προσωπικής του δουλειάς, με μοναδικές παραστάσεις, κατά τις οποίες εισάγει στους αυτοσχεδιασμούς του στα τύμπανα χορδές και δοξάρι βιολιού, μονωτική ταινία, οικιακές συσκευές και άλλα αντικείμενα. Φέτος κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό δίσκο, The Young Cricketer και περιόδευσε στην Μ. Βρετανία με τον βιρτουόζο κιθαρίστα Jack Rose.

www.myspace.com/chriscorsano

www.yod.com/hatedmusic.html


Family Battle Snake


Οι Family Battle Snake αποτελούν εδώ και ένα χρόνο το προσωπικό όχημα του Βασίλη Κουλιγκά. Εγκαταστημένος, για τα καλά, τα τελευταία 3 χρόνια στο Λονδίνο, αποτελεί ένα από τα πιο ενεργά μέλη της πειραματικής σκηνής παγκοσμίως. Έχει περιοδεύσει σε πάνω από 20 χώρες περιλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, Σκανδιναβίας, Μεγ. Βρετανίας καθώς και Νέα Υόρκη. Έχει εκδώσει ουκ ολίγες κυκλοφορίες σε ανεξάρτητες δισκογραφικές ανά τον κόσμο και έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως οι Christelle Gaudi (No Neck Blues Band), Chris Corsano (Bjork, Dream Aktion Unit, Sunburned, etc), Anla Curtis (Reynols), Karen Constance (Blood Stereo), Damo Suzuki (CAN), Mark Durgan (Putrefier / The New Blockaders), Ashtray Navigations, Astro (CCCC), Family Underground, MV Carbon (Metalux, Bride of No No), To Live and Shave in L.A., Birds of Delay μεταξύ πολλών άλλων. Βασικός επίσης συνεργάτης του γκρουπ Sudden Infant τα τελευταία 2 χρόνια, με νέα δισκογραφική δουλεία στην αμερικάνικη Blossoming Noise, έχοντας την βοήθεια του Thurston Moore (Sonic Youth), Z'ev, Lasse Marhaug (Jazkamer) στη μίξη του δίσκου.

Μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνουν αρκετές κυκλοφορίες βινυλίου και καθώς μόνιμη συνεργασία σαν νέος ντράμερ του cult Doom - Noise γκρουπ Skullflower (aka Matthew Bower / Hototogisu / Sunroof! / Total / Pure)
Την βραδιά της Τέταρτης θα μας παρουσιάσει ένα καινούργιο σετ βασισμένο πάνω σε αναλογικούς ήχους σε ένα ψυχεδελικό σόου.


www.myspace.com/familybattlesnake


Red Needled Sea


Ο Red Needle Sea είναι η solo δουλειά του Αθηναίου Πάνου Αλεξιάδη. Ο Πάνος Αλεξιάδης σπούδασε κλασσικό πιάνο και αργότερα επικεντρώθηκε στην ηχοληψία. Έκανε μια εκτεταμένη έρευνα πάνω στον ήχο και ποιο συγκεκριμένα πειραματίστηκε με λογισμικά σύνθεσης ήχου, ηλεκτρική κιθάρα, αναλογικά fx, πιάνο, ακόμα και με παιδικά παιχνίδια. Ο ήχος του Red Needled Sea χαρακτηρίζεται ως ήσυχος, εσωστρεφής και δημιουργικός με επιρροές από Matthew Florianz, Aidan Baker, Tim Hecker, Αphex Twin και στοιχεία από την πιανιστική ambient του Harold Budd.

  
www.myspace.com/theredneedledsea




Τετάρτη 30 Ιουλίου

'Ωρα 'Εναρξης: 21:00

Τιμή Εισόδου: 6 Ευρω



Kinky Kong

Αβραμιώτου 6-8

Μοναστηράκι

Αθήνα





 
 


Friday, July 18, 2008

Henry Frayne (Lanterna) + Τάσος Στάμου & Μιχάλης Αδάμης + Sally Zero & Banjo Live στο Kinky Kong την Κυριακή 27 Ιουλίου

Henry Frayne


Ο Ηenry Frayne γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στο Ιλινόις. Έχει συμμετάσχει στα συγκροτήματα Area και The Moon Seven Times και αποτελεί ιδρυτικό μέλος των Lanterna.

Το πρώτο δισκογραφικό δείγμα των Lanterna (Lanterna) εκδόθηκε από την Parasol Records σε κασέτα το 1992, ενώ ακολούθησε μια επανέκδοση σε βινύλιο από την Ελληνική Εlfish Records την ίδια χρονιά. Οι πρώτες κυκλοφορίες των Lanterna, Elm Street (2001), Sands (2002) και Highways (2004) αποφέρουν στο συγκρότημα διθυραμβικές κριτικές ανα την μουσική κοινότητα και το καθιστούν ως ένα κλασικό post-rock μελωδικό σχήμα. Tο Desert Ocean είναι το πέμπτο και τελευταίο άλμπουμ των Lanterna (τέταρτο στην Βadman Records). Εδώ, ο ακροατής οδηγείται σε ένα ταξίδι, με πολλές στροφές, ομορφιάς και παραίσθησης.

H επιθυμία του Frayne να καταγράψει ένα ευρύ φάσμα του ambient ηχοδρομίου σε συνδυασμό με τις ονειρικές κιθάρες, και τον Eric Gebow στα τύμπανα, αποδίδουν πολλά περισσότερα από ότι τα επιμέρους συστατικά συνήθως επιτρέπουν. Κατά περιόδους, ο ήχος του Desert Ocean παραπέμπει στα πρόωρα psychedelic ηχιτικά μονοπάτια των Pink Floyd.

Ο ίδιος δηλώνει:

Ο ήχος των Lanterna προορίζεται πάντα ως μια ηχητική συνοδεία σε οτιδήποτε κινηματογραφικό μπορεί να δημιουργήσει το μυαλό του ακροατή.


Η ως τώρα πορεία της Ambient μουσικής έχει διαχωριστεί πλήρως από την pop κουλτούρα. Ο Frayne με την απόπειρα του να γεφυρώσει αυτά τα δύο στοιχεία, έχει αναγνωριστεί ως «κοινωνός» αυτής της αλλαγής μιας και θεωρείται ένας από τους ελάχιστους αρχιτέκτονες με σταθερό και συμπαγές όραμα.


www.web.lanterna.tv
www.myspace.com/lanterna


* Ο Henry Frayne θα εμφανιστεί στο Καταφύγιο Bar (Άστρος - Κυνουρίας) την Παρασκευή 1 Αυγούστου.




Τάσος Στάμου & Μιχάλης Αδάμης



"Mediated Meditations": Μια δυαδική αλληλεπίδραση του Τάσου Στάμου και του Adam_is (Μιχάλης Αδάμης) σε ένα ηλεκτροακουστικό σετ ελεύθερο αυτοσχεδιασμού που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο noise και τη θρησκευτική μυσταγωγία.

www.myspace.com/tasosstamou
www.myspace.com/michailadamis



Sally Zero & Banjo



Ο Sally zero είναι μόλις 17 χρονών, ζεί στην Λάρισα και γράφει μουσική στο laptop της μητέρας του. Ηχογραφεί χρησιμοποιώντας τις κιθάρες του, μια τρομπέτα, ένα gameboy και διάφορα αντικείμενα που παράγουν ήχο.
Παίζει συχνά με τον φιλο του banjo στο πιάνο, με τον οποίο και θα εμφανιστεί ζωντανά για πρώτη φορά στην σκηνη του Kinky Kong. Του αρέσει ο αυτοσχεδιασμός και οι δυνατοί θόρυβοι.

www.myspace.com/sallyz3r0

Banjo

Πέρασε τα λίγα χρόνια ζωής του στη Λάρισα, ακούγοντας Tricky και Bonobo και μαθαίνοντας πιάνο και πνευστά. Επηρεασμένος από το trip hop και τις κλασσικές του σπουδές, το στυλ του δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθει εύκολα. Εκτός από την συνεργασία του με το Sally Zero, δουλεύει στο pc του κόβοντας και ράβοντας τις αγαπημένες του μουσικές.




Κυριακή 27 Ιουλίου
'Ωρα 'Εναρξης: 21:00
Τιμή Εισόδου: 6 Ευρω

Kinky Kong
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα

Saturday, July 12, 2008

Η ομάδα NoVuS PoMuS παρουσιάζει το έργο του Λώρενς Κάσλερ "Να ζεί κανείς ή να... συζεί;" στο Kinky Kong απο την Πέμπτη 17 Ιουλίου

"Σαν βγεις στον πηγαιμό για την κουλτούρα να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος..."



Δύο συνηθισμένα ζευγάρια αποφασίζουν για ένα βράδυ να πέσουν στα "βαριά ποιοτικά" και να παρακολουθήσουν μία παράσταση του Άμλετ. Καθώς η παράσταση κυλάει, το έργο εξελίσσεται κομμάτι δύσκολο για τον μέσο homo teleopticus και λίγο πριν "φάνε πόρτα" από τον Άγγλο κλασικό, το ρίχνουν στην κουβέντα. Αλήθειες και ψέματα έρχονται στο φως και οι ανατροπές στην σκηνή δεν είναι τίποτα μπροστά σε ότι συμβαίνει στα καθίσματα. Τι κι αν στο τέλος μένουν με τη νεκροκεφαλή στο χέρι...; Η ζωή είναι πάντα ωραία με ή χωρίς παρέα. Και τελικά το αιώνιο ερώτημα είναι ένα: Να ζεί κανείς ή να... συζεί;


Σκηνοθεσία: Γιώργος Χριστοδούλου
Παίζουν: Προκόπης Αγαθοκλέους, Δανάη Κατσαμένη, Ειρήνη Σταματίου, Γιώργος Χριστοδούλου
Γενική Επιμέλεια: Γιάννης Παναγόπουλος
Ενδυματολογική επιμέλεια-μάσκες: Αργύρης Πανταζάρας


Ημέρες παραστάσεων: Πέμπτη 17/7 έως και Τρίτη 22/7 Ιουλίου

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 21.00



Kinky Kong

Τηλέφωνο: 210 3210510

k_kong (at) otenet (dot) g

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα

www.kinkykong.blogspot.com

www.myspace.com/kinkykongevents



Tuesday, July 8, 2008

La Situation Conga & Acte Vide & Suku Live στο Kinky Kong την Παρασκευή 11 Iουλίου

Το Κιnky Kong παρουσιάζει την τελευταία του συναυλιακή πρόταση για την φετινή χρονιά με τρία ενχώρια Conceptual Art - Jam σχήματα.


La Situation Conga

Η Conga είναι ένα αυτοσυντηρούμενο σχέδιο χωρίς συγκεκριμένο σκοπό. Το
σχέδιο είναι αυτοσχέδιο. Τα μέλη, τα όργανα, και οι ήχοι εναλλάσσονται
κατά περίσταση.

www.myspace.com/lasituationconga
www.weneed.gr/musicians/la-situation-conga



Acte Vide

Τα μέλη των Αcte Vide είναι δύο, ένα, ή κανένα. Φτιάχνουμε ήχους μαζί και ξεχωριστά, από κοντά ή από μακριά, συγχρονισμένοι ή εκτός χρόνου. Παίζουμε με λάπτοπ και πιάνο όταν υπάρχουν, κι όταν δεν υπάρχουν καταφεύγουμε σε ό,τι μπορούμε να βρούμε. Δεν υπάρχει ποτέ χρόνος, και δεν έχουμε ποτέ δικό μας χώρο, γι αυτό φτιάχνουμε κάθε φορά έναν καινούριο χωρίς πολλή σκέψη, κι ύστερα φεύγουμε και τον κοιτάμε από μακριά.

www.myspace.com/actevide


Suku

Οι suku είναι η su και o ku. Κάποτε βρέθηκαν σε ένα όμορφο σπίτι με μικρά δωμάτια και πολλές σελίδες. Ο καφές χύθηκε στα χέρια τους και άρχισαν να ηχογραφούν τους λυγμούς.Τα ελάσματα τους έκοψαν τα νύχια και τα δάχτυλα
Mάζεψαν το αίμα πρίν γίνει σκόνη. Το πιάνο ακουγόταν στο βάθος ατάραχο. Τζτινκζτ. Άλλαξαν παπούτσια αλλα όχι συνήθειες. Eυτυχώς είχαν ο ένας τον άλλο..

www.myspace.com/sukuloveyou


discography:
τρικλοποδιά στο ποδήλατο(2005)
our own japanese body(2005)
suku vs casio(2006)
love morning sex(2006)













Ώρα Έναρξης: 22:00

Τιμή Εισόδου: 6 Ευρώ

Τηλέφωνο: 210 3210510

k_kong (at) otenet (dot) gr

Kinky Kong

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα
www.kinkykong.blogspot.com
www.myspace.com/kinkykongevents