Monday, June 4, 2007

Σεμινάριο Υποκριτικής με τον Enrico Stolzenburg


To Kinky Kong φιλοξενεί για δεύτερη φορά το σεμινάριο υποκριτικής με συντονιστή τον Βερολινέζο σκηνοθέτη και συνεργάτη του θεάτρου Schaubühne, Enrico Stolzenburg. Ο σκηνοθέτης, βοηθός του Th. Ostermeier στην παράσταση Νόρα του Ίψεν που είδαμε το καλοκαίρι στo πλαίσιo του περσινού Φεστιβάλ Αθηνών, θα δουλέψει με ηθοποιούς και σπουδαστές υποκριτικής πάνω στο Κουαρτέτο του Heiner Müller.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου στο Kinky Kong. Το σεμινάριο θα διεξάγεται καθημερινά από τις 12:00 έως τις 19:00, ενώ θα υπάρχει μεσημεριανό διάλλειμα διάρκειας 60’.


Ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων ορίζεται στα 15 άτομα.





Enrico Stolzenburg: βιογραφικό σημείωμα



O Enrico Stolzenburg γεννήθηκε το 1973 στο Βερολίνο όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Σπούδασε Θέατρο και Πολιτισμό στο Humboldt University, και σκηνοθεσία στην δραματική σχολή Ernst Busch. Υπήρξε βοηθός σκηνοθέτη του Robert Wilson στο Berliner Ensemble (1994-1998) και του Thomas Ostermeier στην Schaubühne (2001-2003: στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας ανήκει και η Νόρα του Ίψεν, που είδαμε το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Αθηνών). Ήταν διευθυντής παραγωγής σε δύο εργαστήρια υποκριτικής που διοργάνωσε το International Heiner Müller Society, ενώ διετέλεσε και καλλιτεχνικός διευθυντής του "Auteurs Contemporains" του Festival d'Avignon. Έχει συνεργαστεί με διάφορα θέατρα της Γερμανίας, σκηνοθετώντας έργα σύγχρονου δραματολογίου καθώς και έργα των Brecht, H. Müller, Fassbinder, Ibsen. Από τα τέλη Μαρτίου παρουσιάζεται στην Schaubühne η νέα του σκηνοθεσία, στο έργο Kebab της G. Carbunariou. Σήμερα ο Enrico Stolzenburg είναι επίκουρος καθηγητής του Universität der Künste (Σχολή Καλών Τεχνών του Βερολίνου).


Περιεχόμενο του Σεμιναρίου


Αντικείμενο του σεμιναρίου θα αποτελέσει το Κουαρτέτο του Heiner Müller.
Καθώς ο Bertolt Brecht αποτελεί μια από τις βασικές επιρροές του Heiner Müller, η εισαγωγή στο σεμινάριο θα γίνει με την ανάλυση βασικών πτυχών της θεωρίας του Brecht με βάση το “verfremdung” και το κείμενο “The Little Organon”.
Ο συντονιστής του σεμιναρίου θα αναλύσει την προσωπική του εμπειρία πάνω στο Κουαρτέτο του Heiner Müller και θα εργαστεί με τους συμμετέχοντες πάνω σε πρακτικά εργαστήρια εκτέλεσης σκηνών του έργου.
Το θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου καταλαμβάνει το 1/3 της συνολικής διάρκειάς του.

Διάρκεια σεμιναρίου: 32 ώρες.
(Το σεμινάριο θα παραδοθεί στην αγγλική γλώσσα, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα μετάφρασης στα ελληνικά)

Για συμμετοχές και περισσότερες πληροφορίες
Kinky Kong: 210-3210510 (12:00 – 17:00)

Δείτε επίσης

No comments: