Wednesday, November 21, 2007

Salome Dupree live στο Κinky Kong Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου



Κρυμμένο μυστικό της μουσικής σκηνής του Μονάχου, οι Salome Dupree ταξιδεύουν για πρώτη φορά τη μουσική τους performance στην Ευρώπη και σταθμεύουν στην Αθήνα, για να την παρουσιάσουν την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στο Kinky Kong.

Πήραν το όνομά τους από μια ξεχασμένη πνευματική διάμεσο. Τη σύνθεσή τους αποτελούν ο Stefane Tachvighi και η Silvie Penelope. Εδώ και αρκετά χρόνια ηχογραφούν concept albums και δημιουργούν θεατρικές ζωντανές performances. Στο πρόσφατο παρελθόν, με το σχήμα των Orchestra Du Soleil, κυκλοφόρησαν μερικούς από τους καλύτερους διευρυμένης ποπ αισθητικής δίσκους της τρέχουσας δεκαετίας. (“A Summerday by the Lake” 2002 και “Laboratoire Mondial” 2004).

Οι ίδιοι περιγράφουν τη μουσική τους: «μοντέρνοι νυχτερινοί ψαλμοί και ελεύθεροι αυτοσχεδιασμοί κάτω άπο έναν κοσμογονικό ηχητικό θόλο». Ο ήχος των Salome Dupree εμπνέεται από την παραδοσιακή μουσική της Ανατολής και της Δύσης και παντρεύει την διαχρονικότητα του folk ήχου με την μοντερνιτέ των ηχητικών κολάζ τα οποία χαρακτηρίζουν τους δίσκους και τις ζωντανές τους εμφανίσεις. Πολλαπλές διαστρωματώσεις ήχων δημιουργούν σουρεαλιστικά και απόκοσμα περιβάλλοντα που αιχμαλωτίζουν τις αισθήσεις του θεατή/ακροατή.

Με το project των Salome Dupree οι Stefane Tachvighi και η Silvie Penelope έχουν ηχογραφήσει δύο δίσκους. Τo ντεμπούτο τους “Salome Duprees Aural Picture Book” αποτελεί την αφήγηση μιας μεγάλης διαδρομής μέσα από τραγούδια/ ηχητικά γλυπτά, διανθισμένα με μυριάδες «ταξιδιωτικούς θορύβους». Το δεύτερο album τους, “Carol in the Haunted House” πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2008. Η περιγραφή των ίδιων τα εξηγεί όλα: «παράξενα ρομαντικά τραγούδια και ηχητικές μινιατούρες, γεμάτα από μηχανικά ρολόγια, κλαβεσίνα, μουσικά κουτιά, κιθάρες, φωνές, εξωτικά κρουστά, ήχους απο γραμμόφωνα και εύθαυστα βήματα στους διαδρόμους ενός στοιχειωμένου σπιτιού που οδηγούν στα κρυμμένα δωμάτια της ψυχής».

Στις ζωντανές τους performances o Stefane Tachvighi και η Silvie Penelope τραγουδούν χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα ένα ακουστικό set-up από ανατολίτικα και δυτικά όργανα: 12χορδες κιθάρες, αρμόνιο, τούρκικο σαζ, κλαβεσίνο και ταμπούρα. Ενθαρρύνουν τους μουσικούς των πόλεων όπου εμφανίζονται να τους συνοδεύουν αυθόρμητα, ενώ καλούν σε συμμετοχή και το κοινό των παραστάσεών τους.

Στην αθηναϊκή τους εμφάνιση στο Kinky Kong θα παρουσιάσουν και τους δύο δίσκους τους. Σπάνια περίσταση για τη συναυλιακή πραγματικότητα της Αθήνας, η εμφάνιση των Salome Dupree από το Μόναχο της Γερμανίας αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ηχητικά art projects του καιρού μας.


www.salomedupree.com

www.myspace.com/salomedupree


Ώρα Έναρξης: 21:30

Τιμή Εισόδου: 9 ευρώ

Τηλέφωνο: 210.3210510



No comments: