Friday, July 18, 2008

Henry Frayne (Lanterna) + Τάσος Στάμου & Μιχάλης Αδάμης + Sally Zero & Banjo Live στο Kinky Kong την Κυριακή 27 Ιουλίου

Henry Frayne


Ο Ηenry Frayne γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στο Ιλινόις. Έχει συμμετάσχει στα συγκροτήματα Area και The Moon Seven Times και αποτελεί ιδρυτικό μέλος των Lanterna.

Το πρώτο δισκογραφικό δείγμα των Lanterna (Lanterna) εκδόθηκε από την Parasol Records σε κασέτα το 1992, ενώ ακολούθησε μια επανέκδοση σε βινύλιο από την Ελληνική Εlfish Records την ίδια χρονιά. Οι πρώτες κυκλοφορίες των Lanterna, Elm Street (2001), Sands (2002) και Highways (2004) αποφέρουν στο συγκρότημα διθυραμβικές κριτικές ανα την μουσική κοινότητα και το καθιστούν ως ένα κλασικό post-rock μελωδικό σχήμα. Tο Desert Ocean είναι το πέμπτο και τελευταίο άλμπουμ των Lanterna (τέταρτο στην Βadman Records). Εδώ, ο ακροατής οδηγείται σε ένα ταξίδι, με πολλές στροφές, ομορφιάς και παραίσθησης.

H επιθυμία του Frayne να καταγράψει ένα ευρύ φάσμα του ambient ηχοδρομίου σε συνδυασμό με τις ονειρικές κιθάρες, και τον Eric Gebow στα τύμπανα, αποδίδουν πολλά περισσότερα από ότι τα επιμέρους συστατικά συνήθως επιτρέπουν. Κατά περιόδους, ο ήχος του Desert Ocean παραπέμπει στα πρόωρα psychedelic ηχιτικά μονοπάτια των Pink Floyd.

Ο ίδιος δηλώνει:

Ο ήχος των Lanterna προορίζεται πάντα ως μια ηχητική συνοδεία σε οτιδήποτε κινηματογραφικό μπορεί να δημιουργήσει το μυαλό του ακροατή.


Η ως τώρα πορεία της Ambient μουσικής έχει διαχωριστεί πλήρως από την pop κουλτούρα. Ο Frayne με την απόπειρα του να γεφυρώσει αυτά τα δύο στοιχεία, έχει αναγνωριστεί ως «κοινωνός» αυτής της αλλαγής μιας και θεωρείται ένας από τους ελάχιστους αρχιτέκτονες με σταθερό και συμπαγές όραμα.


www.web.lanterna.tv
www.myspace.com/lanterna


* Ο Henry Frayne θα εμφανιστεί στο Καταφύγιο Bar (Άστρος - Κυνουρίας) την Παρασκευή 1 Αυγούστου.




Τάσος Στάμου & Μιχάλης Αδάμης



"Mediated Meditations": Μια δυαδική αλληλεπίδραση του Τάσου Στάμου και του Adam_is (Μιχάλης Αδάμης) σε ένα ηλεκτροακουστικό σετ ελεύθερο αυτοσχεδιασμού που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο noise και τη θρησκευτική μυσταγωγία.

www.myspace.com/tasosstamou
www.myspace.com/michailadamis



Sally Zero & Banjo



Ο Sally zero είναι μόλις 17 χρονών, ζεί στην Λάρισα και γράφει μουσική στο laptop της μητέρας του. Ηχογραφεί χρησιμοποιώντας τις κιθάρες του, μια τρομπέτα, ένα gameboy και διάφορα αντικείμενα που παράγουν ήχο.
Παίζει συχνά με τον φιλο του banjo στο πιάνο, με τον οποίο και θα εμφανιστεί ζωντανά για πρώτη φορά στην σκηνη του Kinky Kong. Του αρέσει ο αυτοσχεδιασμός και οι δυνατοί θόρυβοι.

www.myspace.com/sallyz3r0

Banjo

Πέρασε τα λίγα χρόνια ζωής του στη Λάρισα, ακούγοντας Tricky και Bonobo και μαθαίνοντας πιάνο και πνευστά. Επηρεασμένος από το trip hop και τις κλασσικές του σπουδές, το στυλ του δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθει εύκολα. Εκτός από την συνεργασία του με το Sally Zero, δουλεύει στο pc του κόβοντας και ράβοντας τις αγαπημένες του μουσικές.




Κυριακή 27 Ιουλίου
'Ωρα 'Εναρξης: 21:00
Τιμή Εισόδου: 6 Ευρω

Kinky Kong
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα

2 comments:

Anonymous said...

Ω!

Anonymous said...

γεα