Monday, December 1, 2008

Ion, Kite, Max 000 Live το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου

Ο ΙΟΝ παρουσιάζει την τελευταία του κυκλοφορία “You and Me”, ταυτόχρονα με την παρθενική εμφάνιση του Αθηναίου Max Million και την επιστροφή του Kitephonics.


ION


Ο Γιάννης Παπαϊωάννου, μουσικός και DJ, είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το one man project με τον τίτλο ION και θεωρείται από τους πρωτοπόρους της εγχώριας ηλεκτρονικής σκηνής, όντας άλλωστε ιδρυτής της πρώτης ανεξάρτητης ελληνικής δισκογραφικής εταιρείας ηλεκτρονικής μουσικής, της Elfish (1991-1996).

Από το 1996 και μετά τη διάλυση του συγκροτήματος Raw (στους οποίους συνυπήρχαν οι Μάκης Φάρος και Coti K.), o Γιάννης Παπαϊωάννου συνέχισε τις ηχητικές του εξερευνήσεις πίσω από το project ΙΟΝ. Μετατρέποντας το laptop σε μουσικό όργανο και φορητό στούντιο, ο ION φημίζεται για τα minimal soundscapes, τα shoegazing ambient ηχοτοπία του και τους techno μουσικούς «προβληματισμούς» του.

Το άλμπουμ «No Camera», που κυκλοφόρησε το 2005 από την KLIK RECORDS, απέσπασε άριστες κριτικές από το διεθνή και τοπικό Τύπο, ενώ χαρακτηριστικά το περιοδικό DJ έγραψε «post-techno minimalism never sounded so good».
Ήδη έχει ολοκληρώσει το δεύτερο άλμπουμ για την KLIK RECORDS που θα έχει τον τίτλο “YOU & me” και θα κυκλοφορήσει στις αρχές Δεκεμβρίου ενώ παράλληλα εξασκεί και τη δημοσιογραφική του ιδιότητα ως αρχισυντάκτης του περιοδικού HOMME.

www.myspace.com/iongreece
nocamera.wordpress.com

Kitephonics


Με μουσικό alter ego το project Φανταστικοί Ήχοι που απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές με την εμφάνισή του στο φετινό Synch, ο Kitephonics δημιουργεί πολύχρωμα ηχητικά υφαντά, πάντα με electronica/ambient βάση. Ως επί το πλείστον μελωδική και εσωτερική, η μουσική του διαφεύγει κατηγοριοποίησης αφού από τη μία μπορεί να δημιουργεί συναισθηματική techno με 4/4 beat επάνω σε αιθέριες μελωδίες και από την άλλη να σαμπλάρει τη φωνή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη για να την εναποθέσει σε post-rock ατμόσφαιρες. Κομμάτια του έχουν συμπεριληφθεί στη συλλογή City Campers, και στην forthcoming Radio Lunatica της VIM Records

www.myspace.com/kitephonic

Max Million


O Max είναι ένας Αθηναίος που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, αλλά ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει τη δουλεία του σε κάποιο Label.H μουσική του εξερευνά ambient μονοπάτια, δεμένη με ατμοσφαιρική down-beat αισθητική και "glitchy" ακουστικούς ή ηλεκτρονικούς ήχους, πράγμα που κάποιες φορές την κάνει να θυμίζει κινηματογραφικό soundtrack. Παραμένει αφοσιωμένος στην διαδικασία μάθησης, με σκοπό να εξερευνήσει τις τεχνικές των πρωτοπόρων του sound design.

http://www.myspace.com/maxmillion82


____________________________________




Ώρα Έναρξης: 21:00
Τιμή Εισόδου: 5 ευρώ

Kinky Kong
Αβραμιώτου 6-8,
Μοναστηράκι, Αθήνα

No comments: