Tuesday, February 26, 2008

Matteus & Αγχιβατειν Live στο Kinky Kong Σάββατο 15 Μαρτίου


Το Σάββατο 15 Μαρτίου το Kinky Kong φιλοξενεί τους Matteus και Μαρίνο Κουτσομιχάλη σε μία βραδυά οπτικοακουστικού πειραματισμού.


Matteus

Τραγουδοποιός - συνθέτης στην άκρη του γκρεμού. Πίσω από το όνομα Matteus κρύβεται μια one man band που κινείται στα όρια του avant-garde με έντονα στοιχεία ηλεκτρονικού πειραματισμού. Ο Matteus χρησιμοποιεί ως βάση την ανθρώπινη φωνή σε συνδυασμό με samples από φυσικά όργανα, πιάνο, και heavy keyboards. Στοιχειωμένες μελωδίες και noise περάσματα σκιαγραφούν την εικόνα ενός άκρως σκοτεινού - μυσταγωγικού project.

Η πρώτη επίσημη δισκογραφική του δουλειά, το Ε.P "Silent Radiowaves", παρουσιάστηκε στο Μικρό Μουσικό Θέατρο στα πλαίσια του φεστιβάλ πειραματικής μουσικής “Danke Frau Fott” το 2005 μαζί με τους Trypanosoma και Ding An Sich και απέσπασε πολύ καλές κριτικές. Ο Matteus έχει συνεργαστεί με την Stina Nordenstam (Σουηδία) στη δημιουργία ενός scrapbook ποίησης και φωτογραφίας για τον δίσκο “The World Is Saved” , καθώς επίσης και σε άλλα ανεπίσημα project όπως ντύνοντας με μουσική την visual arts performance "Τον μύθο της Αελούδας" και στην δημιουργία της μικρού μήκους ταινίας (Living With Ghosts) με θέμα το υπερφυσικό.

Ο ίδιος λέει για τη μουσική του: "Η αποστολή μου είναι να ταξιδέψω τον ακροατή. Ξέρω ότι δεν φτιάχνω μουσική που θα ακούσει κάποιος σε ένα club ή στο ραδιόφωνο. Για μένα τα πάντα βρίσκονται στο να ταξιδεύεις και να ανακαλύπτεις. Να ταξιδέυεις στα πιο σκοτεινά μέρη του μυαλού, σε μέρη που δεν έχεις ξαναπάει ή δεν φαντάζεσαι ότι υπάρχουν είτε έξω, είτε στον δικό σου εσωτερικό μικρόκοσμο. Αυτό είναι για μένα το σημείο μηδεν όπου το πιάνο μου παίρνει υπόσταση και το λαρύγγι μου έχει πράγματα να πει.

www.myspace.com/matteusx



ΑΓΧΙΒΑΤΕΙΝ

Ο Μαρίνος Κουτσομιχάλης συνθέτει και ερμηνεύει μουσική από το 1999, δουλεύοντας τόσο με ηλεκτρονικά όσο και με συμβατικά μέσα. Αντικείμενο της έρευνας του είναι η φύση του ήχου, η ηχοχρωματική αρμονία, οι μικροτόνοι, η αλγοριθμική σύνθεση, ο αυτοσχεδιασμός, άλλα και το οτιδήποτε θα μπορούσε να τον βοηθήσει να εκφραστεί. Κάτω από την επωνυμία "ΑΓΧΙΒΑΤΕΙΝ" κυκλοφορεί τους δίσκους του και διοργανώνει πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και δράσεις. Η λέξη "ΑΓΧΙΒΑΤΕΙΝ" αναφέρεται σε ένα απόσπασμα του Ηράκλειτου και αποτελεί και τον προσωπικό τρόπο έρευνας και γενικότερα ζωής του συνθέτη. Τα πάντα αμφισβητούνται, αφού πρώτα έχουν μελετηθεί σε βάθος, και εφ' όσον αδυνατεί να αποδείξει την καθολικότητα του όποιου συμπεράσματος, αμφισβητούνται εκ νέου. Τα σύμβολα καταρρέουν, βγαίνουν στο φως και επαναπροσδιορίζονται και αφού τα ξανακαταστρέψουμε τα επαναπροσδιορίζουμε εκ νέου. Επιλέγει να ζει δίχως δόγματα υιοθετώντας μια σκεπτική διάθεση ανάλογη με τον ύστερο σκεπτικισμό του Σέξτου ή ίσως με τον Ακαδήμειο του Καρνεάδη (που μαζί με τους προσωκρατικούς φιλόσοφους αποτελούν και τις μεγαλύτερες επιρροές στην ζωή και και την δουλειά του).

www.agxivatein.com

www.myspace.com/agxivatein

Ώρα Έναρξης: 22:00

Τιμή Εισόδου: 6 Ευρώ

Τηλέφωνο: 210 3210510

k_kong@otenet.gr

Thursday, February 7, 2008

Flakes & Berlin Brides Live στο Kinky Kong Σάββατο 16 Φεβρουαρίου

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου το Kinky Kong φιλοξενεί τους Flakes και τις Berlin Brides, δύο νέα Ελληνικά μουσικά σχήματα με ιδιόμορφη προοπτική στην post punk era.


Flakes


Επηρεασμένοι από μπάντες όπως οι Arctic Monkeys, Bloc Party, Interpol, Blur , the Yeah Yeah Yeahs, the Libertines, Editors, the Dears, Bjork, the Killers, the Kooks, Franz Ferdinand και Hard-Fi, οι art-punkers Flakes είναι μία μπάντα που μοιράζεται μεταξύ Λονδίνου και Πάτρας. Αποτελούμενοι από την φωνή της Yodashe, τις κιθάρες του Jarvis και του Stam, το μπάσο του Velli, και τα drums του Nathaniel οι Flakes συνδυάζουν τον alternative ,indie ,post-punk, pop ήχο.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2006 όταν η Yodashe λίγες εβδομάδες πριν φύγει για Λονδίνο γνώρισε τον Jarvis resident dj τότε του Mods Club στην Πάτρα. Στην συνέχεια τον Αύγουστο του 2006 ηχογραφήθηκε το demo. Mετα από την συμμετοχή της μπάντας στον διαγωνισμό της Waves Records και την τελική επικράτηση της, υπογράφτηκε συμβόλαιο για την δημιουργία του ντεμπούτο album το οποίο θα ονομάζεται Lick your fingers if you like it. Αυτήν την στιγμή το album βρίσκεται στην διαδικασία της μίξης και του mastering στο Λονδίνο από τον Nick Hunt, παραγωγό και sound engineer του single 20 years των Placebo και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2008. Η συναυλία τους στο Kinky Kong αποτελεί τον πρώτο σταθμό στο επικείμενο tour σε Ελλάδα και Αγγλία.

www.myspace.com/flakesband



Berlin Brides

Η Νατάσα και η Μαριλένα γνωρίστηκαν μια ζεστή, καλοκαιρινή μέρα του Ιουλίου του 2007 σε πρόβα για ένα άλλο συγκρότημα. Ενώ έπιναν τεκίλα sunrise και τζάμαραν το ηλιόλουστο εκείνο απόγευμα, συνειδητοποίησαν ότι ταιριάζουν μουσικά.

Ξανασυναντήθηκαν το Σεπτέμβριο και αποφάσισαν να σχηματίσουν δικό τους σχήμα, τις Berlin Brides, έτσι άρχισαν να γράφουν κομμάτια. Ο ήχος τους χαρακτηρίζεται ως ενα μείγμα pop punk με electro. Το demo τους ηχογραφήθηκε σε δύο βράδια στο Fab Liquid Studios τον Οκτώβριο του 2007. Αυτή την εποχή οι Berlin Brides επεξεργάζονται μια σειρά από καινούργια κομμάτια.

www.myspace.com/berlinbrides


Ώρα Έναρξης: 22:00

Τιμή Εισόδου: 6 Ευρώ

Τηλέφωνο: 210 3210510

k_kong@otenet.gr