Wednesday, May 13, 2009

Cort Lippe (BU, USA) + Mecha/Orga + Γιώργος Πούλιος Live την Δευτέρα 25 Μαΐου

Ενα συναυλιακό triple-bill βασισμένο σε laptop music με την παρουσία του Αμερικανού Cort Lippe και των Mecha/Orga, Γιώργο Πούλιο θα εχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οσοι μυημένοι βρεθούν την Δεθτέρα το βράδυ στο Kinky Kong


Cort Lippe - laptop (max/msp)


Eδώ και περισσότερο από μια εικοσαετία, ο Αμερικανός Cort Lippe, δραστηριοποιείται στο χώρο της διαδραστικής computer music. Είναι ένας από τους βασικούς σχεδιαστές του μουσικού software “max/msp” το οποίο χρησιμοποιεί, πάντα σε πραγματικό χρόνο, αναζητώντας τα ηχητικά και αισθητικά όρια της μουσικής με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Ευρώπη σαν σπουδαστής, ερευνητής και, φυσικά, συνθέτης. Για τρία χρόνια παρακολούθησε τα μαθήματα του Γιάννη Ξενάκη στο πανεπιστήμιο του Παρισιού ενώ παράλληλα συνεργαζόντουσαν στο Centre d'Etudes de Mathematique et Automatique Musicales (CEMAMu). Για οκτώ χρόνια δούλεψε στο (ιδρυμένο από τον Pierre Boulez) IRCAM όπου σχεδίασε μουσικά προγράμματα για εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο και παρέδιδε μαθήματα για τις νέες τεχνολογίες και τη σύνθεση.

Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια, μεταξύ άλλων, και με τους Olivier Messiaen, Krzysztof Penderecki και Karlheinz Stockhausen. Συνθέσεις του έχουν κερδίσει πολλά βραβεία και διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ μουσική που έχει γράψει για φυσικά όργανα έχει παιχτεί στα σημαντικότερα φεστιβάλ παγκοσμίως. Σημαντική είναι και η δισκογραφική του παρουσία με περισσότερες από 25 κυκλοφορίες από εταιρίες όπως η EMF, η Harmonia Mundi και η Sirr Records.

Ο Cort Lippe είναι μέλος του αυτοσχεδιαστικού τρίο The Convolution Brothers οι οποίοι παίζουν με φωνές, πετάλια και ηλεκτρονική επεξεργασία ήχου.

Στις συναυλίες του, το αποτέλεσμα είναι πάντα απρόβλεπτο καθώς μπορεί να χρησιμοποιήσει οτιδήποτε ως ηχητική πηγή: ένα hi-hat, επιφάνειες με χρήση μικροφώνων επαφής ως και την ίδια του τη φωνή!

www.music.buffalo.edu/lippe

Mecha/Orga - laptop (AudioMulch)


Mecha/Orga είναι το project του Γιώργη Σακελλαρίου. Εδώ και 6 χρόνια, έχει εκδώσει 7 Cd και έχει εμφανιστεί σε συναυλίες και φεστιβάλ στη Ελλάδα και το εξωτερικό (Ολλανδία, Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ρωσία, Ελβετία). Έχει ιδρύσει το label πειραματικής μουσικής Echo Music. Είναι μέλος του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας και αρθρογραφεί για το περιοδικό Highlights.

Στις συναυλίες του το βασικό υλικό που χρησιμοποιεί είναι τα field recordings. Ήχοι από τρένα και καταρράκτες μέχρι βόμβους ψυγείων και ανέμους της ερήμου μιξάρονται και επεξεργάζονται σε πραγματικό χρόνο με εντελώς φαινομενολογική προσέγγιση. Η έννοια της σκηνής καταλύεται και καμία δεξιοτεχνική ικανότητα δεν προβάλλεται με σκοπό performer και ακροατές να βιώσουν μια έντονη εσωτερική εμπειρία απαλλαγμένοι από αισθητικές και ιδεολογικές προδιαγραφές.

www.mecha-orga.com

Γιώργος Πούλιος – laptop (max/msp)

Ο Γιώργος Πούλιος γεννήθηκε το 1984, ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως βοηθός ράφτη, ξεκίνησε τις μουσικές του αναζητήσεις το 2003, ως μέλος διάφορων βραχύβιων σχημάτων, κάνοντας τον προγραμματισμό και παίζοντας συνθετητή. Αναζητώντας έναν πιο προσωπικό ήχο οδηγήθηκε σε πιο πειραματικά μονοπάτια, δουλεύοντας μόνος του πλέον.

Χαρακτηριστικά της δουλειάς του είναι τα έντονα ηχοχρώματα,τα ξεσπάσματα θορύβου και τα κοκκώδη νέφη.Παρακολούθησε μαθήματα στο Steim University όπως και σεμινάρια με τον Μ.Κουτσομιχάλη, Γ.Ζάννο και C.Lippe. Έχει παρουσιάσει τη δουλεία του σε συναυλίες και φεστιβάλ εντός και προσφάτως εκτός Ελλάδος (Βρυξέλλες, Άμστερνταμ) ενώ έχει γράψει μουσική για θεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις καθώς και για ταινίες μικρού μήκους.
Έχει συνεργαστεί με τους μουσικούς: Σταύρο Γασπαράτο, Μαρίνο Κουτσομιχάλη, Yann Leguay (Cutter off), Κωνσταντίνο Τσιώλη, Μιχάλη Αδάμη, Τάσο Στάμου, τους/τις σκηνοθέτες: Τατιάνα Λύγαρη, Γιώργο Γιαναράκο, Aλκυώνη Βάλσαρη, Χρήστο Λύγκα, Άγγελο Παπαδόπουλο και τις χορογράφους Νανά Βάχλα και Jessica Henou.

Στις συναυλίες του χρησιμοποιεί τόσο συνθετικούς ήχους όσο και field recordings τα οποία επεξεργάζονται και αναπτύσσονται σε πραγματικό χρόνο με την χρήση software όπως (super collider,pd,max/msp,ableton live).

www.myspace.com/amniakosakos


.


Δευτέρα 25 Μαίου
Ώρα Έναρξης: 21:30
Τιμή Εισόδου: 5 Ευρώ
www.kinkykong.blogspot.com
Kinky Kong
210.3210510

Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα