Wednesday, May 13, 2009

TIM HECKER Live την Παρασκευή 22 Μαΐου + Σάββατο 23 Μαΐου

“Ο Tim Hecker είναι ένας από τους ανερχόμενους καλλιτέχνες στον χώρο του ηλεκτρονικού πειραματικού ήχου. Πτυχιούχος φιλοσοφίας, χρησιμοποιεί το πανεπιστημιακό του υπόβαθρο για να επεκτείνει τις αναζητήσεις του στον ψηφιακό μουσικό χώρο και να ξεπεράσει τα σύνορα μεταξύ ρυθμού, μελωδίας και δομής.”

Isis, Jesu & Tim Hecker live στο τοτε ΡΟΔΟΝ, Μάιος 2005

Τέσσερα χρόνια μετά το Κinky Kong φιλοξενεί τον Καναδό ,καταξιωμένο πλέον, αρχιτέκτονα του ambient noise για δυο μοναδικές σόλο εμφανίσεις στην χώρα μας.




Tim Hecker


Οι Times της Νέας Υόρκης έχουν χαρακτηρίσει την μουσική του Hecker ως μία διόραση σε μπλεγμένα μουσικά θέματα κατά τα οποία “η στατικότητα και ο ρυθμικός βόμβος εξελίσσονται γύρω από μουσικές μελωδίες και αργόσυρτες νότες που μεταλλάσσονται λες και μακριές στενές οπές πάνω στη γη είναι έτοιμες να τις καταπιούν λίγο πριν καταφέρουν να ολοκληρωθούν” .

Με οχτώ χρόνια ενεργής συμμετοχής στον μουσικό χώρο και με όλες του τις μέχρι τώρα κυκλοφορίες σε σεβαστές εταιρείες, όπως Fat Cat, Mille Plateux, Tigerbeat6 και Alien8 να έχουν αποσπάσει μόνο θαυμασμό, o Tim Hecker έχει πλέον κατακτήσει μια θέση ανάμεσα στους καλύτερους σύγχρονους μουσικούς πειραματιστές. Το όγδοο προσωπικό του album Αn Imaginary Country (Kranky, 2009) που μόλις κυκλοφόρησε έχει χαρακτηριστεί ως η πλέον ώριμη και ολοκληρωμένη δουλειά του. Ωστόσο, ο σεβασμός του Hecker στους κύκλους των ακροατών γεννήθηκε αρχικά με το ονειρικό Harmony in Ultraviolet (Κranky, 2006) το οποίο χαρακτηρίστηκε από το Pitchfork ως μία από τις κορυφαίες ηχογραφήσεις του 2006 ενώ το 2003 το album Radio Amor (Μille Plateaux) καταξιώθηκε ως ηχογράφηση κλειδί της χρονιάς από το Wire magazine.

O Tim Hecker έχει εμφανιστεί και συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως Kid606, Godspeed You Black Emperor!, Pole, Martin Tetrault, Goem, Sutekh, Francisco Lopez, Aidan Baker ενω παράλληλα έχει συνεισφέρει μουσικά σε χορευτικές παρουσιάσεις σύγχρονης τέχνης, minimal techno ηχογραφήσεις ως Jetone και πλήθος άλλων καλλιτεχνικών ενασχολήσεων. Τέλος έχει λάβει μέρος σε σημαντικά festival οπως Sonar (Βαρκελώνη), Mutek (Μόντρεαλ), Primavera Sound (Βαρκελώνη), Victoriaville (Κεμπέκ), Vancouver New Music Festival (Βανκούβερ), και Transmediale (Βερολίνο)

www.sunblind.net
www.myspace.com/rainbowbloodx



CHARBOIS


Ο Χρήστος Χριστόπουλος άρχισε και συνεχίζει ως σήμερα να ασχολείται με την ηλεκτρονική και πειραματική μουσική σαν μέλος των neon. Σαν σόλο καλλιτέχνης, συνεχίζει τον πειραματισμό και την εξερεύνηση στον ήχο συνθέτοντας ζεστά, πυκνά και θολά ηχοκύματα τα οποία αναδύονται από ψηφιακά επεξεργασμένες κιθάρες και field recordings συχνά ωθούμενα από 4/4 ρυθμούς. Αυτή θα αποτελέσει ουσιαστικά την πρώτη του ζωντανή εμφάνιση ως Charbois.

www.myspace.com/charbois
www.myspace.com/atheneon



NOKALYPSE


Ο Nokalypse κατά κόσμον Θεμιστοκλής Παντελόπουλος, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Δημιουργεί μουσική με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και ψηφιακών συνθετητών (μέχρι το 2005) από το 2000.

Το 2005 κυκλοφορούν σε cd-r 2 άλμπουμ: το Μάιο, το Axiac Infinity από την Echomusic και τον Οκτώβριο, το Between Trouble and Desire από τη Phase! Records. Η μουσική των 2 αυτών δίσκων είναι κατά βάση θορυβική, με έμφαση στην ηχοπλασία. Αναφορές θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι Tim Hecker, Francisco Lopez, Andrey Kiritchenko και Daniel Menche.

Το 2006 βάζει μπρος στην Triple Bath, ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία, κάτι που είχε σκαρφιστεί πρώτη φορά το 2003. Τέλη του 2006, κυκλοφορεί από την εταιρεία αυτή το τρίτο προσωπικό άλμπουμ σε cd-r, ονόματι Ocean of Inexistence. Το ηχογράφημα αυτό θα μπορούσε να θεωρηθει ως επιτομή της ηχητικής του εξερεύνησης για την περίοδο 2004-2006. Από το σημείο αυτό και έπειτα, 2 θεμελιώδη στοιχεία της μουσικής, ρυθμός και μελωδία, εκλείπουν από οποιοδήποτε ηχητικό προϊόν του Nokalypse.

Τα 3 τελευταία χρόνια ο ήχος του είναι μινιμαλιστικός, θορυβικός και βομβώδης - αυτό που αποκαλείται minimal/noise/drone. Πέραν των τριών σόλο δίσκων, τέλη του 2007 κυκλοφόρησε ένα split άλμπουμ με τον θορυβοποιό Novasak από το Denver του Colorado, στην Swamp Of Pus. Επίσης συμμετέχει στο ντεμπούτο, ομότιτλο δίσκο του συγκροτήματος Night On Earth (Σεπτέμβριος 2006, Outlandish Recordings), παρέχοντας ηχητικές γέφυρες.

Στις λιγοστές ζωντανές εμφανίσεις (3 το χρόνο) ο Nokalypse χρησιμοποιεί φορητό υπολογιστή με την εφαρμογή AudioMulch.

Το Μάιο του 2009 θα κυκλοφορήσουν 2 σόλο δουλειές του: το Repeated in an Indefinitely Alternating Series of Thoughts σε 12" βινύλιο, συμπαραγωγή της αγγλικής Entr'acte με την ελληνική Absurd και το Wired, hissing mirrored. σε cd-r, στην Echomusic.

www.myspace.com/nokalypse
www.nokalypse.gr










H συλλογή Va – 223.0509 (οριλα.νετ) εχει ολοκληρωθεί

Ευχαριστούμε όσους πήρανε μέρος σε αυτή την προσπάθεια

Σύντομα θα ειναι διαθέσιμη σε ψηφική και Cd-r μορφή



Παρασκευή 22 Μαΐου : Tim Hecker + Charbois

Σάββατο 23 Μαΐου : Tim Hecker + Nokalypse

Doors Open : 22:00

Ώρα Έναρξης : 22:30

Προπώληση εισιτηρίων στο Kinky Kong καθημερινά 17:00 – 00:00

Περιορισμένα εισιτηρία !

Τιμή : 15 Ευρώ








Kinky Kong
Τηλ : 210 3210510
kinkykongevents (at) gmail.com
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
105 51

No comments: