Monday, September 10, 2007

SkinDeep inspired by Jack Smith's Flaming Creatures. Κυριακή, 7 Οκτωβρίου στο Kinky Kong





























Οι Skin Deep είναι το αθηναϊκό μουσικό project που αποτελείται από τον Feelosophy και τον AngelNo (με έκτακτη συμμετοχή του DFA).

Ο ήχος των Skin Deep αποτελεί ένα μείγμα από found sounds και πρωτότυπη μουσική φτιαγμένη από ηλεκτρονικά μουσικά όργανα. Μουσικά είδη όπως free jazz, electronica, Detroit techno, dub, oriental, italo disco και soul αποδομούνται σε έναν αταξινόμητο no-beat χορευτικό ήχο. Με βάση μια punk αντίληψη, ακόμα και κάποια λάθη στην στην παραγωγή ή την εκτέλεση όχι μόνο δεν απορρίπτονται, αλλά μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για δημιουργία.

H πρώτη συναυλία των Skin Deep θα είναι μια 45 λεπτη οπτικοακουστική δράση εμπνευσμένη από την ταινία-μύθο “Flaming Creatures” του νεοϋορκέζου καλλιτέχνη Jack Smith. To κοινό που θα παρακολουθήσει τη συναυλία ενθαρρύνεται να συμμετάσχει το ίδιο σε μέρος της δράσης χρησιμοποιώντας Buddha Machines - την συσκευή/project του Κινέζου καλλιτέχνη FM3, η οποία αναπαράγει ατμοσφαιρικές ηχητικές λούπες.

Feelosophy
Feelosophy είναι το τελευταίο ηχητικό project του Crooner, ενός από τους ιδρυτές του θρυλικoύ indie label Τhis Happy Feeling. Εχει συμμετάσχει στους One Night Susan, Hyplar, Impossible Tymes και δουλειές του έχουν κυκλοφορήσει από ετικέτες όπως Elephant, Siesta, Bungalow, Popart, Shelflife, Rubber, Aquatic και άλλες.

AngelNo
O AngelNo (δεν) είναι DJ. Περισσότερο περσόνα και λιγότερο μουσικός με την κλασική έννοια, έχει κυκλοφορήσει στο παρελθόν δουλειές του επιμελούμενος μίξεις ηχητικού υλικού ως Poison Boyfriend για ετικέτες όπως η Aquatic και Time Vendor (Japan).






DFA
Πρόκειται για το nickname του Δημήτρη Φαρή, εξαιρετικού jazz σαξοφωνίστα που συμμετέχει σε τμήματα του προηχογραφημένου υλικού.






Jack Smith’s “Flaming Creatures”
Κυκλοφόρησε το 1963 προκάλώντας αντιδράσεις παρόμοιες με εκείνες μιας βομβιστικής επίθεσης. Λογοκρίθηκε από πλείστα φεστιβάλ και διαγωνισμούς ως προκλητικό για τα ήθη της εποχής και οδηγήθηκε την επομένη της πρεμιέρας του στο ποινικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Μέσα από την απαράμιλλης αισθητικής απεικόνιση σουρεαλιστικών και αυτοσχεδιαστικών σεξουαλικών σκηνών αποτελεί ένα heroin exotica αριστούργημα. To Flaming creatures θεωρείται από πολλούς ως το πιο ριζοσπαστικό και επιδραστικό φιλμικό πείραμα της δεκαετίας του ’60. Τον ήχο της ταινίας επιμελήθηκε ο Tony Conrad.

Δείτε επίσης
www.myspace.com/feelosophymetamusic
www.ubu.com/film/smith_jack.html
www.fm3buddhamachine.com
















Kυριακή 7 Οκτωβρίου
Ώρα Έναρξης: 21:30
Τιμή εισόδου: 6€

No comments: