Tuesday, October 16, 2007

Σεμινάριο χωρού και Κίνησης με τον Φώτη Νικολάου στο Kinky Kong απο τις 26 Νοεμβρίου εώς τις 7 Δεκεμβρίου

To Kinky Kong, διοργανώνει και φιλοξενεί σεμινάριο χορού και κίνησης με τον χορογράφο και χορευτή Φώτη Νικολάου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές και επαγγελματίες της υποκριτικής τέχνης. Ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων ορίζεται στα 12 άτομα.


Η μεθοδολογία του Φώτη Νικολάου στηρίζεται σε απλά κινησιολογικά μοτίβα (εκκίνηση της σωματικής λειτουργίας, άγγιγμα, περπάτημα), τα οποία συντίθενται δημιουργώντας μικρές χορευτικές φράσεις. Βασικα της στοιχεία αποτελούν η σχέση του σώματος με το πάτωμα (η πτώση, το άφημα και η ανασυγκρότηση) και η εναλλαγή της μικρής χορευτικής κίνησης με την σωματική έκρηξη.



Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε μια σειρά έξι μαθημάτων διάρκειας δύο ωρών που ξεκινούν από τις 26 Νοεμβρίου και καταλήγουν στις 7 Δεκεμβρίου κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 11:30 – 13:30 π.μ



Φώτης Νικολάου: βιογραφικό σημείωμα

Ο Φώτης Νικολάου, απόφοιτος της κρατικής σχολής ορχηστρικής τέχνης, είναι ο ιδρυτής και χορογράφος της χοροθεατρικής ομάδας Χ-it (Love Shots, Όχι Ακόμα, Ώρα Ενάτη).Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή (Lonely Room, Ορφέας και Ευριδίκη) και τους σκηνοθέτες Μιχαήλ Μαρμαρινό (2004), Γιάννη Κακλέα(Καπέλο από Ψάθα Ιταλίας, Ρομπέρτο Τσούκο, Σφαίρες πάνω απ’ το Broadway, Μάλα),Τάσο Μπαντή (Το Ημερολόγιο της Άμμου) και άλλους. Ως χορευτής, ο Φώτης Νικολάου υπήρξε μόνιμο μέλος της ομάδας Εδάφους (1994 – 2005). Έχει επίσης συνεργαστεί με τις ομάδες Οκτάνα, Adlip, Ελατήριο, Λάθος Κίνηση, τη Ζουζού Νικολούδη, το Χάρη Μανταφούνη, με το Θέατρο Τέχνης, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και άλλους.

Διάρκεια σεμιναρίου: 12 ώρες.
Κόστος συμμετοχής ανά άτομο: 135ευρώ

Για συμμετοχές:
Kinky Kong: 210-3210510 (12:00 - 17:00)


No comments: