Wednesday, March 12, 2008

Greg Haines + Στέλιος Ρωμαλιάδης & Μαρίνος Κουτσομιχάλης Live το Σάββατο 22 Μαρτίου


Ο εικοσάχρονος Βρετανός τσελίστας Greg Haines επιλέγει το Kinky Kong ως τελευταίο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του για μία και μοναδική εμφάνιση το Σάββατο 22 Μαρτίου.

Greg Haines

Τον Οκτώβριο του 2006, ένας σχετικά άγνωστος μουσικός και συνθέτης κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο στο νορβηγικό label Miasmah. Το “Slumber Tides” αποσπάει με την κυκλοφορία του εξαιρετικές κριτικές και συμπεριλαμβάνετε στους καλύτερους δίσκους της χρονιάς ανά τον κόσμο.

Χρησιμοποιώντας ως κύρια όργανα το πιάνο και το τσέλο, ο Greg Haines, πέρασε δύο χρόνια δομώντας τον πρώτο προσωπικό του δίσκο. Η συνάντησή του, το 2006, με τον Erik Skodin των Deaf Center και ιδρυτή του label Miasmah, οδήγησε στη συνεργασία με την Kristen Evensen Giaever, τα φωνητικά της οποίας κοσμούν δύο κομμάτια του δίσκου. Το 2007 εμφανίζεται στο Airwaves Festival της Ισλανδίας ως μέλος του κιθαριστικού συνόλου του Ben Frost. Έχει επίσης συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Johann Johannsson (4AD), ο Xela (Τype records) , οι Stars of the Lid (Kranky,Sub Rosa) και ο Machinefabriek.


Οι ζωντανές εμφανίσεις του είναι μοναδικές. Κάθε παράσταση του διαφέρει τόσο σε σύλληψη όσο και σε ερμηνεία. O Haines χρησιμοποιεί το τσέλο σε συνδυασμό με μια σειρά από εφέ για να υφάνει μια λεπτεπίλεπτη, σχεδόν μεσμερική, μελωδική ατμόσφαιρα. Η εμπειρία των ζωντανών του εμφανίσεων έχει δικαίως χαρακτηριστεί ως ένα είδος «ηλεκτρονικού διαλογισμού» που απαιτεί την προσοχή του ακροατή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά την διάρκεια του 2007 οι Xela , Danny Saul (Liondialer) και Greg Haines επιλέγουν τις καθολικές εκκλησίες της Βρετανίας για να παρουσιάσουν και να ηχογραφήσουν το EP the 12th Chapel (Type), μια αυτοσχεδιαστική εκδοχή του σύγχρονου ψυχεδελικού ήχου.

Αυτή την περίοδο, ο Greg Haines, ζει και εργάζεται στο Manchester, εστιάζοντας στη δημιουργία του δεύτερου του δίσκου.

www.greghaines.co.uk

www.myspace.com/greghainesmusic


Στέλιος Ρωμαλιάδης

Ο Στέλιος Ρωμαλιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 και μελέτησε φλάουτο κυρίως με τη Σοφία Μαυρογενίδου. Με το ψευδώνυμο Lüüp, θα κυκλοφορήσει από τη Γαλλική Musea Records τον Σεπτέμβριο του 2008, το πρώτο του προσωπικό album με τίτλο “Distress Signal Code”, στο οποίο συμμετέχουν οι: David Jackson (Van Der Graaf Generator), Άκης Μπογιατζής (Sigmatropic), Lisa Isaksson (Piu) και Ελένη Αδαμόπουλου (El Magnitophono). Το “Distress Signal Code” περιέχει συνθέσεις και live αυτοσχεδιασμούς που αγκαλιάζουν τα ambient ηχοτοπία, τον progressive rock πειραματισμό, τη folk καθώς και την electronica. Ο David Jackson ήρθε στην Ελλάδα ειδικά για τις ηχογραφήσεις του album και τα κομμάτια “sketches for two puppets” και “distress signal code” είναι live αυτοσχεδιασμοί στο studio.

Η συνεργασία του με τον Μαρίνο Κουτσομιχάλη βρίσκεται στα πλαίσια ενός διαλόγου μεταξύ μελωδίας (φλάουτο) και θορύβου (ηλεκτρονικά) που έχει αρχίσει απο το 2007. Οι δύο τους έχουν ήδη εμφανιστεί στο Ash In Art τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου.

Ο Στέλιος Ρωμαλιάδης είναι επίσης μέλος των συγκροτημάτων Yellow Elephant Ensemble και πρώην μέλος των My Sound Projector.

Σαν επιρροές μπορούν να αναφερθούν οι: Robert Fripp, Igor Stravinsky, Van Der Graaf Generator, Maurice Ravel κ.α

www.myspace.com/steliosromaliadis


Μαρίνος Κουτσομιχάλης

Ο Μαρίνος Κουτσομιχάλης συνθέτει και ερμηνεύει μουσική από το 1999, δουλεύοντας τόσο με ηλεκτρονικά όσο και με συμβατικά μέσα. Αντικείμενο της έρευνας του είναι η φύση του ήχου, η ηχοχρωματική αρμονία, οι μικροτόνοι, η αλγοριθμική σύνθεση, ο αυτοσχεδιασμός, άλλα και το οτιδήποτε θα μπορούσε να τον βοηθήσει να εκφραστεί. Κάτω από την επωνυμία "ΑΓΧΙΒΑΤΕΙΝ" κυκλοφορεί τους δίσκους του και διοργανώνει πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και δράσεις. Η λέξη "ΑΓΧΙΒΑΤΕΙΝ" αναφέρεται σε ένα απόσπασμα του Ηράκλειτου και αποτελεί και τον προσωπικό τρόπο έρευνας και γενικότερα ζωής του συνθέτη. Τα πάντα αμφισβητούνται, αφού πρώτα έχουν μελετηθεί σε βάθος, και εφόσον αδυνατεί να αποδείξει την καθολικότητα του όποιου συμπεράσματος, αμφισβητούνται εκ νέου. Τα σύμβολα καταρρέουν, βγαίνουν στο φως και επαναπροσδιορίζονται και αφού τα ξανακαταστρέψουμε τα επαναπροσδιορίζουμε εκ νέου. Επιλέγει να ζει δίχως δόγματα υιοθετώντας μια σκεπτική διάθεση ανάλογη με τον ύστερο σκεπτικισμό του Σέξτου ή ίσως με τον Ακαδήμειο του Καρνεάδη (που μαζί με τους προσωκρατικούς φιλόσοφους αποτελούν και τις μεγαλύτερες επιρροές στην ζωή και και την δουλειά του).

www.agxivatein.com

www.myspace.com/agxivatein


Στην Συναυλία θα μοιραστούν 50 αντίτυπα του τρίιντσου Cd-R με ένα κομμάτι απο τους Greg Haines, Στέλιο Ρωμαλιάδη και Μαρίνο Κουτσομιχάλη.


Ώρα Έναρξης: 22:00

Τιμή Εισόδου: 15 Ευρώ

Τηλέφωνο: 210 3210510

k_kong@otenet.gr

Kinky Kong

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα

www.kinkykong.blogspot.com

www.myspace.com/kinkykongevents


1 comment:

Eating with Eliza said...

Hi nice readinng your blog