Monday, October 20, 2008

Cinekod album release party + Hues and Separation την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου

Οι Cinekod, ένα απο τα πιο ενεργά συναυλιακά σχήματα της Αθηναϊκής σκηνής παρουσιάζουν το νεο τους δίσκο “ People Change .. “ , μαζί τους το post τριο των Hues & Separation.


Cinekod


Οι Cinekod σχηματίστηκαν το 2006 στην Αθήνα. Τα βασικά μέλη ηταν ο Αιμίλιος (κιθάρα), ο Χρήστος (μπάσο), ο Γιάννης (φωνητικά) και ο Πέτρος (τύμπανα). Ο Αιμίλιος και ο Χρήστος έπαιζαν από παλία μαζί μέχρι που γνώρισαν τον Πέτρο και τότε άρχισαν οι πρόβες. Έχοντας τον Γιάννη στα φωνητικά να "απαγγέλλει" ιστορίες ξεκίνησαν να παίζουν όλοι μαζί και να γράφουν τις πρόβες. Το αποτέλεσμα από την αρχή έδειξε ότι όλοι είχαν ένα σκοπό. Μέσα από μελαγχολικά κομμάτια έβγαζαν τα συναισθήματα τους στην μουσική ενώ είχαν πάντα σαν οδηγό τις σκληρές κιθάρες και τα δυνατά και ρυθμικά τύμπανα. Το απόλεσμα ήταν ένα ψυχεδελικό κιθαριστικό ροκ που πέρναγε από την θλίψη στην οργή η αλλιώς από το shoe gazing στο post rock και το post punk. Το καλοκαίρι εκείνο μαζεύονται στην Πάρο και ηχογραφούν το πρώτο τους demo το οποίο αποτελούνταν από δώδεκα κομμάτια. Τον Ιανουάριο και ενώ είναι να δώσουν ένα live "τα σπάνε" με τον ντράμερ και αποχωρεί ο Γιάννης. Οι εναπομείναντες Αιμίλιος και Χρήστος ξεκινούν να γράφουν καινούργια κομμάτια τα οποία περίμεναν τον νεο ντράμερ για να ολοκληρωθούν. Η Άφιξη του Σεραφείμ γίνεται το ίδιο καλοκαίρι και το γκρουπ έχει ολοκληρωθεί. Με τις ίδιες ορέξεις γράφουν ένα καινούργιο demo έντεκα νέων κομματιών και ξεκινoύν τις live εμφανίσεις. Τον Απρίλιο του 2008 οι Cinekod μπαίνουν στο studio για να γράψουν τον νεο δίσκο. Τον Μάιο τους δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσουν την μουσική τους μέσω ενός βιβλίου 'τα παραμύθια της αγχώνης" ενός νέου συγγραφέα στην παρουσίαση που γίνεται στο Mad club.


Ο δίσκος κυκλοφορεί 25 Οκτώβρη από την Guillotine sound και θα παρουσιαστεί στο Kinky Kong στις 31 Οκτωβρίου.


www.myspace.com/cinekod




Hues and Separation


Οι ‘’Hues and Separation’’ είναι μία τριμελής instrumental μπάντα με επιρροές από post/ambient rock και dream pop ήχους. Τα μέλη τους είναι ο Xρήστος Παναγιωτάκης (κιθάρα) γνωστός και ώς Figurant, ο Μπάμπης Θεοχάρης (κιθαρόμπασο) γνωστός απο την συμμετοχή του στους absent without leave, αλλά και το προσωπικό του πρότζεκτ Εgsun, και ο Γιώργος Κιντώνης (τύμπανα). Συχνά πειραματίζονται χρησιμοποιώντας και διάφορα άλλα όργανα οπως τσέλο, glockenspiel, pling plong κ.α. Με αρκετά εφέ και λούπες στον ήχο τους και ενίοτε οπτικό υλικό να συνοδεύει τη μουσική τους, οι Hues and Separation ηχογραφούν αυτό το καιρό καινούρια κομμάτια ενω παράλληλα συμμετέχουν σε διάφορες συλλογές (Dreamwork Factory, Somehow Ecstatic Records, Friend Of Mine Records). Σύντομα θα κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους επίσημο δίσκο στη νεοσύστατη Somehow Ecstatic Records.

www.myspace.com/huesandseparation


Ώρα Έναρξης: 21:00

Τιμή Εισόδου: 6 ευρώ

Τηλέφωνο: 210.3210510

kinkykongevents / at / gmail / dot / com

Kinky Kong

Αβραμιώτου 6-8,

Μοναστηράκι, Αθήνα


No comments: