Monday, November 17, 2008

Zaimph (N.Y), Stellar Om Source (N.Y), Family Battle Snake και Red Needled Sea Live την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου

To Κinky Kong φιλοξενεί δύο αποκαλυπτικές γυναικείες εκπροσώπους της μοντέρνας ψυχεδελικής σκηνής από την Νέα Υόρκη, Zaimph και Stellar Om Source. Την βραδιά θα ανοίξουν οι Βασίλης Κουλιγάς (Fbs) και Πάνος Αλεξιάδης (Rns)


Zaimph



Είναι το σόλο πρότζεκτ της Marcia Bassett, εικαστικό και μουσικό από την Νέα Υόρκη. Έχει εκδώσει δεκάδες κυκλοφορίες σε εταιρίες όπως Hospital Productions, W.M.O.r, Utech Records, Gypsy Sphinx, Volcanic Tongue και στην δική της Heavy Blossom. H Bassett κατά κύριο λόγο χρησιμοποιεί κιθάρα και φωνητικά για να δημιουργήσει ήχους που λαμπυρίζουν σε ένα σκούρο μεταλλικό ηχητικό θόρυβο από drones και ragas. Τα οργανικά στοιχεία των αυτοσχέδιων της Bassett αφήνουν ίχνη του έργου της να θυμίζουν την ηλεκτροφόρα τελετουργία των νομαδικών Ιαπώνων avant-gardists Taj Mahal Travellers . Έχει συντελέσει ιδρυτικό μέλος στους Double Leopards καθώς και στο πρότζεκτ Hototogisu μαζί με τον άντρα της Matthew Bower (Skullflower / Sunroof! / Total) καθώς και των GHQ (Pete Nolan / Magik Markers & Steve Gunn) και Zaika (Tom Carter / Charalambides).

www.zaimph.org

Δημοσιεύματα στο τύπο: Wire 2006, Wire 2007


mirage
volcanic tongue

Stellar Om Source



Είναι το σόλο μουσικό όχημα της Γαλλίδας καλλιτέχνης Christelle Gualdi. Μουσικές ανησυχίες βασισμένες πάνω στην αναζήτηση της κοσμικής μεταφυσικής αποκαλύψεως, τα υπερβατικά του καθαρισμού και του τελετουργικού μεθοδισμού. Οι ήχοι της παραπέμπουν στον Terry Riley μέχρι και στην Alice Coltrane, μέσα σε μια μουσικότητα που χαρακτηρίζεται σαν την μεταφορά στο βασίλειο του ωκεανού μεσα απο τα αστέρια. Είναι μέλος του Νέου Υορκέζικου ψυχεδελικού συγκροτήματος No Neck Blues Band καθώς και ηγετικό μέλος της κολεκτίβας Way of the Cross (All-Star γκρουπ που περιλαμβάνει μέλη από the Skaters, Tomuttontu / Kemmialliset Ystavat, Kuupuu, Embryo, Keijo και Uton. Έχει επίσης συνεργαστεί και περιοδεύσει ανα τον κόσμο με πολλά μέλη της διεθνούς πειραματικής σκηνής συμπεριλαμβανομένων τους Mouthus, Axolotl, Family Battle Snake, Ashtray Navigations, Samara Lubelski, Hototogisu, Magik Markers και πολλούς άλλους.

www.myspace.com/omsource

Family Battle Snake



Ο Family Battle Snake αποτελεί εδώ και ένα χρόνο το προσωπικό όχημα του Βασίλη Κουλιγκά. Εγκαταστημένος, για τα καλά, τα τελευταία 3 χρόνια στο Λονδίνο, αποτελεί ένα από τα πιο ενεργά μέλη της πειραματικής σκηνής παγκοσμίως. Έχει περιοδεύσει σε πάνω από 20 χώρες περιλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, Σκανδιναβίας, Μεγ. Βρετανίας καθώς και Νέα Υόρκη. Έχει εκδώσει ουκ ολίγες κυκλοφορίες σε ανεξάρτητες δισκογραφικές ανά τον κόσμο και έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως οι Christelle Gaudi (No Neck Blues Band), Chris Corsano (Bjork, Dream Aktion Unit, Sunburned, etc), Anla Curtis (Reynols), Karen Constance (Blood Stereo), Damo Suzuki (CAN), Mark Durgan (Putrefier / The New Blockaders), Ashtray Navigations, Astro (CCCC), Family Underground, MV Carbon (Metalux, Bride of No No), To Live and Shave in L.A., Birds of Delay μεταξύ πολλών άλλων. Βασικός επίσης συνεργάτης του γκρουπ Sudden Infant τα τελευταία 2 χρόνια, με νέα δισκογραφική δουλεία στην αμερικάνικη Blossoming Noise, έχοντας την βοήθεια του Thurston Moore (Sonic Youth), Z'ev, Lasse Marhaug (Jazkamer) στη μίξη του δίσκου.

www.myspace.com/familybattlesnake

Red Needled Sea




Ο Red Needle Sea είναι η solo δουλειά του Αθηναίου Πάνου Αλεξιάδη. Ο Πάνος Αλεξιάδης σπούδασε κλασσικό πιάνο και αργότερα επικεντρώθηκε στην ηχοληψία. Έκανε μια εκτεταμένη έρευνα πάνω στον ήχο και ποιο συγκεκριμένα πειραματίστηκε με λογισμικά σύνθεσης ήχου, ηλεκτρική κιθάρα, αναλογικά fx, πιάνο, ακόμα και με παιδικά παιχνίδια. Ο ήχος του Red Needled Sea χαρακτηρίζεται ως ήσυχος, εσωστρεφής και δημιουργικός με επιρροές από Matthew Florianz, Aidan Baker, Tim Hecker, Αphex Twin και στοιχεία από την πιανιστική ambient του Harold Budd.

www.myspace.com/theredneedledsea

____________________________________


Doors Open: 21:00

Ώρα Έναρξης: 21:45

Τιμή Εισόδου: 10 ευρώ

Τηλέφωνο: 210.3210510

Αβραμιώτου 6-8,

Μοναστηράκι, Αθήνα

www.myspace.com/kinkykongevents

No comments: