Friday, February 27, 2009

501/502 Live στο Kinky Kong + Zenit Bar (θεσσαλονίκη)

501/502


Οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ 501 & 502 εκτελούν το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα

Αυτό το συναυλιακό triple bill προτείνει στους ακροατές των δύο πόλεων μερικές από τις πιο δραστήριες μουσικές οντότητες που ίσως δεν είχανε την ευκαρία να γνωρίσουνε έως τώρα ή που τόσο νοσταλγούν..



Syndromes Sister Overdrive



O Γιάννης Κοτσώνης ξεκίνησε να γράφει ηλεκτρονική μουσική το 2002, με δισκογραφική παρουσία (στην Post Digital το 2005, προσεχώς στην Low Impedance Recordings) και με συμμετοχή σε αυτοσχεδιαστικά σχήματα (Αcte Vide, La Situation Conga). Ώς Sister Overdrive συνδυάζει φυσικούς, ψηφιακούς και αναλογικούς ήχους ενώ πειραματίζεται με drone, noise και ambient ηχοχρώματα και φόρμες.
Ο Κωστής Κηλύμης ασχολείται με την οργάνωση και αλληλεπίδραση φυσικών και επεξεργασμένων ήχων. Προσωπικές ηχογραφήσεις του έχουν εμφανιστεί μέσω του do-it-yourself label του (Organised Music Of Thessaloniki) , ενώ ζωντανά επιδιώκει την σύμπραξη
με άλλους μουσικούς. Ως Syndromes εμφανίζεται πρώτη φορά, και ως Syndromes Sister Overdrive με τον Γιάννη Κοτσώνη, θα πλέξουν ένα δυναμικό δίκτυο φυσικών και μη ήχων με επεξεργασίες και αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους και με τον χώρο.

www.myspace.com/sisteroverdrive

Good Luck Mr. Gorsky



Οι good luck mr. gorsky δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2004 στην Θεσσαλονίκη. Συμμετείχαν στις συλλογές 'bits of quartz glitter'(granny 2004) και 'non linear views'(no label 2005) και έχουν κυκλοφορήσει ένα split cd (granny 2008) μεγάλης διάρκειας μαζί με τους eventless plot. To καλοκαίρι του 2008 εμφανίστηκαν στο synch festival και το Νοέμβρη του ίδιου χρόνου παρουσίασαν ζωντανά το soundtrack που έγραψαν για την βουβή Σουηδική ταινία 'tha phantom carriage' ύστερα από ανάθεση του τμήματος 'independence days' και του φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

www.last.fm/music/good+luck+mr.+gorsky

locators to selection


Love Boat Orchestra



Οι Love Boat Orchestra υπάρχουν εδώ και 2,3 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, ως μία μπάντα που μεταναστεύει αέναα στο χωροχρόνο. Είναι ένα μη τυπικό τετραμελές μουσικό σύνολο, αλλά λόγω της απουσίας του ενός μέλους στο εξωτερικό, θα εμφανιστούν ως τρίο. Κατά καιρούς έχουν ερμηνεύσει έργα των Nikiphoros Apostolides, Jon Bon Jovi καθώς και φολκ μελωδίες. Το τρέχον σετ τους περιλαμβάνει ένα εκλεπτυσμένο απάνθισμα της μοντέρνας σύνθεσης (μόντερν κομποζίσιον) ερμηνευμένο μέσα από μία λιτή ενορχήστρωση, που περιλαμβάνει: κιθάρα ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, κυτία παραμορφωτικών ενισχυτικών διατάξεων και λοιπών ηχητικών φίλτρων, θερεμίνη, μπανάνα, κλειδοκωδωνοπαίγνιο, γναθοκύμβαλο, ψηφιακό δειγματοαναπαραγωγέα και βαρύτονο τύμπανο με ράβδους κρούσης μεσαίου μεγέθους.

www.myspace.com/loveboatorchestra



Σάββατο 7 Μαρτίου - Kinky Kong
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή Εισόδου: 5 Ευρώ

www.kinkykong.blogspot.com
www.myspace.com/kinkykongevents

210.3210510
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα


---


Tάσος Στάμου & Adam_is / Γιώργος Πούλιος



Το αυτοσχεδιαστικό ντούο με αναφορές τόσο στο noise όσο και στην θρησκευτική μυσταγωγία Τάσος Στάμου & Adam_is, γίνεται τρίο για της ανάγκες του 501/502 με την σύμπραξη του αρχιτέκτονα σε πειραγμένα field recordings και live electronics Γιώργου Πούλιου, συνθέτοντας ενα ντελιριώδες μοτίβο ηλεκρακουστικής ψυχεδέλειας.

www.myspace.com/tasosstamou

Matteus




To 2008 ήταν μια παραγωγική χρονιά, μετά απο μια σειρά live εμφανίσεων ο Matteus άρχισε να δουλεύει το επόμενο project του με τίτλο "Ugly Doll's Stories", μια ωδή στην μη-επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων.
Ο Matteus παίρνει το ρόλο του πελάτη σε ένα κατάστημα με κούκλες και η κάθε κούκλα έχει τη δικιά της ιστορία να πεί για το πώς έφτασε στο ράφι της βιτρίνας ή ακόμα και πως κατέληξε εκεί. Η αγορά μιας κόυκλας και τα λίγα λεπτά μέσα στο κατάστημα μεταμορφώνονται σε ένα μεγάλο ταξίδι με φωνές και ιστορίες, καταλήγοντας σε αφηγήσεις απο την κάθε κούκλα - χαρακτήρα του έργου διαπραγματεύοντας θέματα όπως η αγάπη, τα συναισθηματικά breakdowns, ο χωρισμός, η απομόνωση και η ευτυχία.

Ο ήχος της δουλειάς βασίζεται στα ηλεκτρονικά, ενώ ταυτόχρονα το πιάνο, το harpsichord, η marimba και το theremin δημιουργούν μια σκοτεινή, βαθιά, ρετρό μυσταγωγική ατμόσφαιρα.

www.last.fm/music/Matteus

www.myspace.com/matteusx



Larry Gus



Ο Larry Gus είναι o 25χρονος Παναγιώτης Μελίδης από την Βέροια. Έχει χαρακτηριστεί σαν την εγχώρια μίξη Jamie Lidell και Panda Bear από μερίδα του ελληνικού τύπου, με βάση τα live shows του που έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Εφαρμόζοντας live looping τεχνικές και αυτιστικό performance, προσπαθεί να διαψεύσει το μύθο της «βαρετής ηλεκτρονικής συναυλίας». Τα πάντα ηχογραφούνται από τον ίδιο, εκείνη την στιγμή, ολοζώντανα. Όλα τα beats, οι κιθάρες και οι φωνές. Το setlist είναι κάθε φορά διαφορετικό. Ο ήχος κινείται κάπου ανάμεσα στην Detroit Techno και στους Beach Boys, τον αφρικάνικο μινιμάλισμο-αυτομαστίγωμα, το φαλσέτο του Prince, την παιδικότητα των Animal Collective, και το Blonde On Blonde του Dylan. Έχει εμφανιστεί στο Synch 2007, έχει κάνει support στον Caribou, και έχει δώσει πολλές ακόμα συναυλίες ανά την ελληνική επικράτεια.

www.myspace.com/larrygus





Κυριακή 15 Μαρτίου - Zenit Bar
Ώρα έναρξης: 22:00
Τιμή εισόδου: 5 Eυρώ

www.myspace.com/zenitbar
Βασ. Ηρακλείου 7, Θεσσαλονίκη

No comments: