Friday, February 6, 2009

Φεστιβάλ Artvert 2009 την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Φλεβάρη

Το Κinky Kong φιλοξενεί για δεύτερη συνεχή χρονιά μερικά απο τα πιο ενδιαφέροντα πρωτοεμφανιζόμενα σχήματα της νέας Αθηναϊκής σκηνής.



Line-up Παρασκευής

*

Project Isidore,

Syrupy Syrup,

Yellow Elephant Ensemble





Project Isidore



Η πρώτη επαφή με τον ήχο γίνεται το 1995, παρακολουθώντας μαθήματα αρμονίας και κλασική κιθάρα ως και το 1999. Εν συνεχεία ακολουθεί μία περίοδος πειραματισμού με βάση την ηλεκτροακουστική σύνθεση και γίνεται χρήση σάμπλερ και πυκνοτηκών μικροφώνων , μελόντικα και διάφορα αντικείμενα που μπορούν να παράξουν ήχο . Το 2004 γίνεται χρήση αναλογικών συνθεσάιζερ, μπομπίνων και tape delay. Απο το 2006 και μετά γίνεται χρήση Casio samplers, πεταλιών κιθάρας και κασετών spectrum σε συνδυασμό με αναλογικά μέσα και χρήση game boy.

Το 2008 δημιουργείται το Project Isidore, στόχος είναι η ζωντανή παραγωγή ήχου με βάση τα προαναφερθέντα αντικείμενα-όργανα. Η σύνθεση αντιμετωπίζεται ως μια συνεχής κατάσταση έρευνας και η τυχαιότητα είναι πάντα καλοδεχούμενη, γίνεται χρήση ασταθών κυκλωμάτων παιδικών παιχνιδιών και παρέμβαση επί αυτών. Ηχητικά το αποτέλεσμα φλερτάρει έντονα με σάουντρακ μιας ταινίας δίχως αφήγηση που έχει συμπιεστεί και κατακερματισθεί δια μέσω της συνεχούς φθοράς του ήχου. Όλα γίνονται ζωντανά και το μόνο που προϋπάρχει είναι κάποιες φυσικές ηχογραφήσεις σε κασέτα. Στόχος είναι η έρευνα γύρω από την κατασκευή χώρου δια μέσω του ήχου και η εκμετάλλευση αυτού που μπορεί πολύ δύσκολα και συνάμα εύκολα να χαρακτηριστεί ως θόρυβος. H εμφάνιση του στο Kinky Kong αποτελεί την πρώτη απόπειρα ζωντανής παρουσίασης της εν λόγω δουλειάς του.

www.myspace.com/projectisidore




Syrupy Syrup



Με άμεσες αναφορές στην κομπόστα ροδάκινο, το διασημότερο εξαγώγιμο προϊόν του νομού Ημαθίας, το δίδυμο των Syrupy Syrup μπλέκει την ψυχρή αισθητική της ECM των τελών των 70's με το μαλλί της γριάς, τους Black Dice και τις μεταπόπ σύγχρονες φόρμες. Φωνές, contact μικρόφωνα και delay pedals είναι ο μοναδικός τους εξοπλισμός, αποφεύγοντας την χρήση «κανονικών» μουσικών οργάνων.

Μέλη των Syrupy Syrup είναι οι συμμαθητές από το γυμνάσιο Εύη Κουρτίδου και Παναγιώτης Μελίδης (Larry Gus). Σε κάθε περίπτωση, αυτή αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη τους κοινή ζωντανή εμφάνιση.

www.myspace.com/syrupysyrup





Yellow Elephant Ensemble



Oι Yellow Elephant Ensemble έχουν αναφορές στην ambient σκηνή των Jon Hassell, Harold Budd, στην kraut rock των Harmonia και Can, στον πειραματισμό του progressive rock και της ψυχεδέλειας, καθώς και στην jazz και στην πειραματική ηλεκτρονική σκηνή. Αποτελούνται από τους Γιώργο Βαρουτά (κιθάρα), Νίκο Παπαναγιώτου (τύμπανα/programming), Νίκο Φωκά (συνθεσάιζερ) και Στέλιο Ρωμαλιάδη - Luup (φλάουτο).

www.myspace.com/yellowelephantensemble







Line-up Σαββάτου

*

Ateb,

Matteus,

Direct Connection




Ateb



Ateb είναι το προσωπικό project του Βασίλη Ντοκάκη. Πραγματοποιώντας ένα σύντομο πέρασμα από τον χώρο του ντοκιμαντέρ δημιούργησε τα soundtracks των βραβευμένων φιλμ «Freddy» και «64 Squares 32 Wooden Sticks» του Θ. Καλέση. Δέxτηκε από κοινού με την ομάδα «The Mamayans» με το Mobius innovation Αward για το multimedia project «Κ_02» του οποίου επιμελήθηκε το Sound Design. Εν συνεχεία συνέθεσε την μουσική για την πρώτη ελληνική στερεοσκοπική ταινία των Ε. Λασκαρίδη και Μ. Ηλιάκη. Έχει συνεργαστεί με την Ολγα Κουκλάκη, πραγματοποιώντας εμφανίσεις σε Αθήνα, Λουξεμβούργο, Γαλλία και Ολλανδία και πλέον αποτελεί μέλος των Noclearmind.

Στο Kinky Kong θα παρουσιάσει ένα οπτικοακουστικό έργο σε τέσσερα μέρη που συνδυάζει μελωδικό trip-hop και acousmatics υπό το πρίσμα noise generators που θα πλαισιώνεται από computer-generated visuals μέσω διαδραστικών αλγορίθμων, γραμμένων ειδικά για αυτή την παράσταση. Αυτή θα είναι η πρώτη του ζωντανή εμφάνιση στο Αθηναϊκό κοινό.

www.myspace.com/ateb




Matteus



To 2008 ήταν μια παραγωγική χρονιά, μετά απο μια σειρά live εμφανίσεων ο Matteus άρχισε να δουλεύει το επόμενο project του με τίτλο "Ugly Doll's Stories", μια ωδή στην μη-επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Ο Matteus παίρνει το ρόλο του πελάτη σε ένα κατάστημα με κούκλες και η κάθε κούκλα έχει τη δικιά της ιστορία να πεί για το πώς έφτασε στο ράφι της βιτρίνας ή ακόμα και πως κατέληξε εκεί. Η αγορά μιας κόυκλας και τα λίγα λεπτά μέσα στο κατάστημα μεταμορφώνονται σε ένα μεγάλο ταξίδι με φωνές και ιστορίες, καταλήγοντας σε αφηγήσεις απο την κάθε κούκλα - χαρακτήρα του έργου διαπραγματεύοντας θέματα όπως η αγάπη, τα συναισθηματικά breakdowns, ο χωρισμός, η απομόνωση και η ευτυχία.
Ο ήχος της δουλειάς βασίζεται στα ηλεκτρονικά, ενώ ταυτόχρονα το πιάνο, το harpsichord, η marimba και το theremin δημιουργούν μια σκοτεινή, βαθιά, ρετρό μυσταγωγική ατμόσφαιρα.


www.last.fm/music/Matteus

www.myspace.com/matteusx








Direct Connection



Οι Direct Connection είναι μια μουσική κολεκτίβα που οργάνωσε το 1998 στην Αθήνα το δικό της Dub εργαστήρι εξερευνώντας τους συσχετισμούς μεταξύ ρυθμού, ψυχεδέλειας και ηχοχρωματισμού. Direct Connection είναι η μπάντα που μετατρέπει το studio σε δυναμικό εργαλείο και συνθέτει χορευτικά ηχητικά φαινόμενα σε πραγματικό χρόνο.

Direct Connection είναι ετερόκλητα δεδομένα που αλληλεπιδρούν, όπως είναι, μετασχηματίζοντας συλλογική ευφυΐα σε μουσική και video.


www.myspace.com/directconnectionsoundsystem


www.directconnection.gr







____________________________________

Doors Open: 21:00

Ώρα Έναρξης για κάθε μέρα: 21:45

Τιμή Εισόδου : 8 ευρώ

Τηλέφωνο: 210.3210510

kinkykongevents@gmail.com
Kinky Kong

Αβραμιώτου 6-8,

Μοναστηράκι, Αθήνα

www.kinkykong.blogspot.com

www.myspace.com/kinkykongevents




No comments: