Wednesday, April 8, 2009

Greg Haines & Danny Saul (Liondialer) + Luup & Manitophono Live τo Σάββατο 25 Απριλίου

Ο Greg Haines* επισκέπτεται για δεύτερη φορά την χώρα μας ως τερματικό σταθμό για την φετινή Ευρωπαϊκή περιοδεία του. Μαζί του ο Βρετανός κιθαρίστας και έτερο μέλος των Liondialer, Danny Saul. Ο Στέλιος Ρωμαλιάδης (Luup) και η Ελένη Αδαμοπούλου (Magnitophono) θα εμφανιστούν για πρώτη φορά επί σκηνής με τον Νίκο Αγλούπα (Οttomo) στα τύμπανα

Liondialer


Δημιοσιεύματα στον τύπο:

“Liondialer, όπως λέμε ο χειρότερος εφιάλτης ενός ηχολήπτη. Βυθισμένοι σε ένα χάος από καλώδια και ανάμικτο μουσικό εξοπλισμό. Όταν όμως αρχίσουν να παρουσιάζουν γίνεται προφανές πως είναι ο χειρότερος εφιάλτης και για το κοινό που παρακολουθεί.”

Drowned In Sound, 2008
“Ένα νέο μουσικό χτύπημα από τους ειδικούς του post-everything”

Manchester Music, 2008

Χωμένοι στο πατάρι ενός μαγαζιού στο Μάντσεστερ το κοινό των 70 ακροατών αγνοεί τους Liondialer. Στο βάθος οι Haines και Saul εφορμούν στην πρώτη ζωντανή απόπειρα αυτοσχεδιασμού. Όλοι κοιτούν την άδεια σκηνή και αναρωτιούνται ποιος βάζει αυτή την περίεργη μουσική...

Θα φανεί κάποιος ; Τι μπάντα είναι αυτή ;

Προς το βάθος μια κοπέλα πλησιάζει τον Saul και ρωτάει: “θα βγείτε πριν τις 23:00 ; γιατί έχουμε να πάμε και αλλού μετά.” “Έχουμε ήδη ξεκινήσει και κόβεις τον ειρμό μου ” απαντά ο Saul και μειδιά.


Κάπως έτσι ήταν η πρώτη φορά που το κοινό δεν έδωσε σημασία στους Liondialer. Όσο πληθαίνουν οι ζωντανές συνευρέσεις τους, όλο και περισσότεροι γνωρίζουν ότι από το ντουέτο αυτό, το μόνο που μπορούν να περιμένουν είναι το μη αναμενόμενο.

Από την πρώτη στιγμή το πλάνο ήταν ένα, να φύγουν από τη ζώνη ασφάλειας της αιμομικτικής noise σκηνής του Μάντσεστερ. Να μαζέψουν αντιδράσεις από ένα άλλο, καθημερινό κοινό και να διασκεδάσουν αυτές τις αντιδράσεις με τον καλύτερο τρόπο, παρακάμτωντας την γνώριμη σοβαροφανή μουσική προσέγγιση του είδους.

Δώδεκα λεπτά από την εμφάνιση τους ήταν αρκετά για να διχάσουν το κοινό αφήνοντας άλλους αδιάφορους και άλλους αποσβολωμένος να συζητούν τι ήταν αυτό που μόλις άκουσαν. Ήταν όμως αρκετά και για τον John Twells ή αλλιώς Xella της Type Records για να τους καλέσει να εμφανιστούν χωρίς καμία ετοιμασία ή πρόβα στο φεστιβάλ Futuresοnic και να δώσουν στο κοινό σαν αποτέλεσμα ένα LP με τίτλο “The 12th Chapel” “Xela/Greg Haines/Danny Saul” στην Rite Records.



“Liondialer live” ονομάζεται η πρώτη δουλεία των Greg Haines και Danny Saul. Μια επιλογή και μίξη ενιαίου ήχου επιλεγμένου μέσα από ώρες αυτοσχεδιασμού και μουσικής αναζήτησης. Παλλόμενο από αργόσυρτες σκουρόχρωμες μελωδίες και εκθαμβωτικές εκρήξεις ατμοσφαιρικών μουσικών χρωμάτων . Ένα πείραμα ντυμένο με ήχους από ένα τύπο που παίζει μπιλιάρδο στο βάθος της παμπ και τα χαχανίσματα δυο κοριτσιών που ευδαιμονικά παρακολουθούν με το πέμπτο ποτήρι μπύρας στο χέρι. Τελείως αποπροσανατολισμένοι από τις προσωπικές τους προηγούμενες δουλείες οι Liondialer αφήνουν ελευθέρους τους μουσικούς χάρτες τους και ταξιδεύουν για όπου η ατμόσφαιρα προτάξει κάθε φόρα που συνευρίσκονται..

Το πρώτο άλμπουμ του Greg Haines “Slumber Tides” κυκλοφόρησε με τη σφραγίδα της Miasmah του Erik Skodvin (aka Deaf Center/Svarte Greiner). Ενώ το “Until The Point Of Hushed Support” αναμένεται το φθινόπωρο στην Bedroom Community. Ο Danny Saul μόλις ολοκλήρωσε την πρώτη σόλο δουλεία του “Harsh, Final” με παραγωγό τον Valgeir Sigurdsson γνωστό από τις συνεργασίες του με καλλιτέχνες όπως την Bjork, τον Bonnie Prince Billy, τον Ben Frost, και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2009.

www.myspace.com/greghainesmusic
www.greghaines.co.uk
www.myspace.com/dannysaul
www.myspace.com/liondialer


*Παρασκευή 1η Μαΐου: Greg Haines (solo), Berserk, Ιωάννινα και Σάββατο 2 Μαιου: Greg Haines & Good Luck Mr. Gorsky, Facta Non Verba, Θεσσαλονίκη


Στέλιος Ρωμαλιάδης (Luup)
Ο Στέλιος Ρωμαλιάδης γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα και σπούδασε φλάουτο κυρίως με τη Σοφία Μαυρογενίδου. Είναι μέλος του συγκροτήματος Yellow Elephant Ensemble. Το πρώτο του προσωπικό album «Distress Signal Code» κυκλοφορεί με το όνομα Lüüp από τη Γαλλική Musea records. Έχει συνεργαστεί με τους David Jackson (Van der graaf generator/Peter Hammill), Lisa Isaksson (Piu), Άκη Μπογιατζή (Sigmatropic), J.Kriste (Λευτέρη Μουμτζή) Magnitophono (Ελένη Αδαμοπούλου), Housework & Shadowlike (Θάνο Βαβαρούτα & Μαρίνα Σκιαδαρέση), Δημήτρη Παπασπυρόπουλο & Craig Walker (ex-Archive).

Αυτή είναι η δεύτερη συνάντηση του Lüüp με τον Greg Haines μετα την περσινή συναυλία των Haines, Ρωμαλιάδη και Κουτσομιχάλη στο Kinky Kong (Μάρτιος, 2008)

www.myspace.com/steliosromaliadis


Magnitophono

Το magnitophono είναι ένα μουσικό project βασισμένο σε ιστορίες και εικόνες που έχουν τραβηχτεί μέσω κάμερας, απ’ όπου και προέρχεται ο ήχος. Τι ήχο μπορεί να έχει μια εικόνα; Άκουσε... Ένα ρομπότ κοιτάζει τη θάλασσα και θέλει να κολυμπήσει. Ένα πλαστικό παιχνίδι ονειρεύεται μικροσκοπικά σύννεφα και ένα μαγνητόφωνο στέλνει ένα ερωτικό γράμμα, λίγο πριν αποχωρήσει για Τόκιο.

Στο μουσικό project “ Magnitophono” καταγράφονται ιστορίες με ηλεκτρονικούς ήχους και samples από βιντεοσκοπημένες στιγμές. Ξεκίνησε την διαδρομή του τον Μάιο του 2007, από την Ελένη Αδαμοπούλου. Αστικοί ήχοι (αέρας, θόρυβος κ.α.) μετατρέπονται σε ένα μελωδικό ταξίδι.


Το Μagnitophono, έχει παρουσιαστεί στο Artvert Festival, στην Ευρωπαική γιορτή της μουσικής και στο Bios.

Σε πιο μινιμαλιστικούς ήχους και περισσότερους πειραματισμούς δημιουργήθηκε άλλο ένα μουσικό project από την Ελένη Αδαμοπούλου, το «Manekinekod». H μουσική της έχει κυκλοφορήσει στην συλλογή «4 women no cry, vol.3” από την Μοnika Enterprise (Berlin).

www.myspace.com/elmagnitofwnio
www.myspace.com/manekinekod


Προπώληση στο Κinky Kong, καθημερινά 17:00 – 22:00

Ώρα Έναρξης: 21:15
Τιμή Εισόδου: 10 ευρώ
Τηλέφωνο: 210.3210510
kinkykongevents(at)gmail.com
.
Kinky Kong
Αβραμιώτου 6-8,Μοναστηράκι, Αθήνα
www.kinkykong.blogspot.com
www.myspace.com/kinkykongevents


No comments: