Friday, April 3, 2009

Χάρης Έλεκτρον + Χρύσανθος Χριστοδούλου + Γιώργος Καρπαθάκης Live την Παρασκευή 10 Απριλίου

To Kinky Kong φιλοξενεί δυο not so talk of the town μουσικούς απο την πόλη της Θεσσαλονίκης. Μαζί τους ο Γιώργος Καρπαθάκης (Κτίρια την Νύχτα)


Xάρης Έλεκτρον



Ο Χάρης Έλεκτρον γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1995, όταν πρωτοάκουσε μια κασέτα με ρεμπέτικα και αποφάσισε να τα μεταμορφώσει σε πειραματική αβαντ-βιομηχανική εκδοχή. Μπαίνει στο στούντιο να ηχογραφήσει 5 τραγούδια με την υποστήριξη ενός διάσημου τραγουδιστή (για παραγωγό), έναν από τους καλύτερους ηχολήπτες και υποστηρικτή (Χρηστό Μέγα) και τελικώς με την συμβολή του στενού του φίλου Jim Lau (τραγουδιστή και ιδρυτή των Boomstate).
Τελικά η κυκλοφορία γίνεται από την "ΛΥΡΑ" το καλοκαίρι του 1999, με τίτλο "Ιερόδουλος σοβαρή στην δίκη", που ακολουθείται από μια αξέχαστη συναυλία με χειρισμό μαριονετών επί σκηνής, από τον ίδιο, ταυτόχρονα με τραγούδι.
Μέτα από αυτό κρύβεται στο στούντιο του για την δημιουργία της καινούργιας δουλείας. Το 2000 κάτι καινούργιο ξεκίνα. Συναντά την θεατρική συγγραφέα Εύη Δημητροπούλου για να συνθέσει μουσική και καταλήγει να παίζει ένα μικρο ρόλο...Τον επόμενο χρόνο παίρνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με την ίδια σκηνοθέτη. Αυτό προκαλεί μια χιονοστιβάδα γεγονότων: γίνεται παρουσιαστής της εκπομπής "Περίπτερο" (ΕΤ3) και συνθέτει την μουσική για την ταινία "Μαμούνι με τσίπουρο" και τα δυο του ίδιου σκηνοθέτη και φίλου Λούκα Κουχτιν.
Ο χρόνος περνά με συναυλίες που παραμένουν ασυναγώνιστες από την άποψη ότι είναι ο πρωτοπόρος του one man show σε αυτό το είδος. Φτάνει έως το σημείο να στήνει το σκηνικό και να παίζει, μόνος του, που ήταν και το αρχικό όραμα του Χάρη. Στην συνέχεια, συνεργάζεται με τον κοντινό φίλο και ταλαντούχο Χάρη Έσχατον και μαζί με τους Χάρη Βαιμπραφον και Γκούφι Πανκ σχηματίζουν τους "Χάρης Έλεκτρον & Υιοί" και δίνουν μια από της πιο ακραίες συναυλίες στο μπαρ "Inside", Θεσσαλονίκη.
Ιανουάριος 2003: Ο Χάρης κατευθύνεται στο στούντιο ύστερα από απογευματινό τσάι με τον Έσχατον. Θα βρισκόντουσαν αργότερα για πρόβα....Βρίσκει την πόρτα του στούντιο παραβιασμένη και σπασμένη. Κάποιοι είχαν μπει και κλέψει πολλά από τα μουσικά όργανα κλπ. Υπέφερε από προσκόλληση σε συγκεκριμένα αντικείμενα: Καιρός για αποκόλληση! Σηκώνει το τηλέφωνο και κλείνει συναυλία με τον Σάββα (kazandb) στο "Ξυλουργείο-ΜΥΛΟΣ". Οι φίλοι του αναρωτιούνται με τι θα παίξει, αφού τα περισσότερα όργανα έχουν κλαπεί! Ο νους, όμως υπό πίεση μπορεί να αποδώσει έργα τα όποια κάτω από κανονικές συνθήκες αδυνατεί. Με τον επίσης φίλο και συνεργάτη Danni Joss κατασκευάζουν το Pan Metron (Παν Μέτρον), νονός ήταν ο Πάνος Παπάζογλου. Το Παν Μέτρον είναι ένα αυτοσχέδιο synthesizer το οποίο αποτελείται από διάφορα εφέ και πεταλάκια ηλεκτρικής κιθάρας που μεσώ ενός μικτή αυτοτροφοδωτούνται, παράγοντάς έτσι διάφορους ασυνήθεις ήχους. Βγαίνει λοιπόν στην συναυλία με τους Εσχατον(πλήκτρα-σαξόφωνο), Danni Joss(synth-ηλ.μαντολίνο) και Silas(θορυβοηλεκτρική κιθάρα) για να παρουσιάσουν το μιας ώρας ηχητικό κολάζ " Θεία Βοή ".
Σεπτέμβριος 2004: Εργάζεται στην καινούργια ιδέα παρουσίασης μιας οργανικής συναυλίας, βασισμένης στην ιδέα της διάδοχης των κέντρων δύναμης(chakras) στην ανθρωπινή ύπαρξη, από το χαμηλότερο προς τα επάνω. Υποστηριζόμενο από βιντεοπροβολή της ομάδας KENITAREM, που δημιούργησαν ένα μπαράζ από εικόνες και από την εικαστική παρέμβαση του Β.Ξονώγλου (PAG deco), που πλαισίωσε την σκηνή σε μια τεράστιων διαστάσεων κορνίζα!
Μάρτιος 2005: Βρίσκεται στο Koh-Phangan της Ταυλάνδης, ένα εξωτικό νησί, για να παρακολουθήσει τα μαθήματα της σχολής AGAMA και να γίνει δάσκαλος Yoga. Από τότε διδάσκει Yoga στην Ελλάδα και Ταυλάνδη.
Μάιος 2007: Με επιστροφή στο χαρακτηριστικό στυλ του τραγουδιστή-περφόρμερ, δίνει μια συναυλία που χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη του, από μουσικής και θεατρικότητας.
Νοέμβριος 2007: Μετακομίζει στην Κωνσταντινούπολη για να διδάξει Yoga και να κάνει μια καινούργια μουσική εξερεύνηση. Η Πόλη υπέροχη, πολύπλευρη, πολυπληθής και μουσικώτατη αλλά, αν δεν θέλει....Γυρνά πίσω στην Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο 2008.
Έκτοτε ετοιμάζει την καινούργια δουλεία και διαδρομή στο Άτεχνο Ελληνικό και Ξένο τραγούδι-μιούζικαλ: " ο Μαύρος Πύργος " ( το χαμένο ταίρι του Λευκού Πύργου ), που θα παρουσιαστεί στις αρχές του Ιούνη 2008, που είναι και η πρώτη φόρα συνεργασίας του με χορευτική ομάδα.

www.myspace.com/harryelektron


Χρύσανθος Χριστοδούλου



Από μικρή ηλικία, μελέτησε διαφορετικά όργανα (βιολί, πιάνο, τζαζ κιθάρα, φωνή) σε ωδεία Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει στη δημιουργία αρκετών αγγλόφωνων μουσικών σχημάτων (sugarmate, mesκaline, lunar soul) γράφοντας τραγούδια. Από το 1999 ξεκινάει να γράφει μουσική για χοροθέατρο, θέατρο, ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και τηλεόραση, συνδυάζοντας τον ήχο φυσικών, ηλεκτρονικών και ψηφιακών οργάνων με δείγματα από ηχογραφήσεις εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Συνεργάστηκε με ελληνικές και ξένες ομάδες χορού και θεάτρου όπως, Vis Motrix, Trio 7d9, Default company, Λυδία Λίθος, Θέατρο Κώδικας, Θέατρο ΑΜΑΛΙΑ καθώς και με το Χοροθέατρο Κ.Θ.Β.Ε. Έχει κυκλοφορήσει δύο cd: "αντι-κείμενο εγώ" /Hitch-Hike και "someday you will be mine"/playourmusic με το μουσικό σχήμα sugarmate.
Στο Κinky Κong θα παρουσιάσει ένα μικρό set από τραγούδια και οργανική μουσική χρησιμοποιώντας αναλογικά, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά όργανα.Το video έχει αναλάβει η Ξένια Θεμελή.

www.myspace.com/chrysanthoschristodoulou


Γιώργος Καρπαθάκης



Ο Γιώργος Καρπαθάκης παρουσιάζει την μίνιμαλ εκδοχή αποσπασμάτων από το project "Κτίρια τη νύχτα" και το concept album "ΩΕΜ και η λαίμαργη αγάπη, οι υποθέσεις του πέμπτου κόσμου", που θα κυκλοφορήσει σύντομα, στο οποίο οι αστικές ιστορίες συνδυάζονται με τα ηχητικά τοπία του Eraserhead και το ασφυκτικό κλίμα του Europa.

http://www.myspace.com/giorgoskarpathakis

http://www.myspace.com/buildingsatnight

http://buildingsatnight.blogspot.com






Ώρα Έναρξης: 21:00
Τιμή Εισόδου: 5 Ευρώ
Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα
kinkykongevents (at) gmail.com
210.3210510
Kinky Kong





No comments: