Tuesday, October 23, 2007

Manyfingers live στο Kinky Kong Σάββατο 24 Νοεμβρίου + absent without leave



Από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του νέου, γενναίου ήχου, ο Manyfingers, κατά κόσμον Chris Cole από το Bristol της Μεγάλης Βρετανίας επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αθήνα, για να πραγματοποιήσει μια και μοναδική ζωντανή εμφάνιση στο Kinky Kong.

Ο Chris Cole αποτελεί εδώ και χρόνια ενεργό μέλος της μουσικής σκηνής του «άλλου» Μπρίστολ, μιας σκηνής η οποία, στον αντίποδα της trip-hop μετρονομίας, εξερεύνησε και εξακολουθεί να εξερευνά τα σύγχρονα αστικά blues μέσα από τους ήχους συγκροτημάτων όπως οι Flying Saucer Attack, Hood, The Third Eye Foundation, Crescent, Foehn, AMP και άλλοι. Χωρίς να διακρίνεται από συγκεκριμένα ηχητικά στοιχεία η παραγνωρισμένη αυτή μουσική σκηνή πάλλεται από ανησυχία γύρω από την ανθρώπινη κατάσταση εκφράζοντάς την μέσα από ήχους περιπετειώδεις και μελαγχολικούς.



Κατεξοχήν περιπετειώδης και μελαγχολική θα χαρακτηριζόταν και η τέχνη του Manyfingers, του προσωπικού δηλαδή καλλιτεχνικού οχήματος του Chris Cole. Σμιλεμένη με τύμπανα, κρουστά, πλήκτρα, έγχορδα και πολλά άλλα όργανα, η μουσική του Manyfingers διαπερνά κατηγορίες όπως το post-rock, η folk, η electronica και η νεο-κλασική σύνθεση και συμπυκνώνεται σε ένα συμπαγές κράμα από αλλεπάλληλα στρώματα ήχου όπου οι μελωδίες, τα ξεσπάσματα και οι εσωτερικές εντάσεις πλεονάζουν.



Αποτυπωμένη σε δύο album, το ομώνυμο (Moteer, 2004) και το Our Worn Shadow (Acuarela, 2006), η τέχνη του Manyfingers αποτελεί ένα δύσκολο και περίτεχνο εγχείρημα, το οποίο αποκτά τις πραγματικές του διαστάσεις πάνω στη σκηνή. Εκεί, ο πολυοργανίστας από το Bristol παράγει όλους τους ήχους αυτοστιγμεί, και, συναθροίζοντας ηχητικές φράσεις των μουσικών οργάνων (τα οποία χειρίζεται όλα ο ίδιος), απελευθερώνει κύματα ρυθμού, μελωδιών και θορύβων εξωθώντας τον ακροατή από την περισυλλογή στη συγκίνηση και από εκεί στη συναισθηματική εκτόνωση.



Παράλληλα με το προσωπικό του project ο Chris Cole αποτελεί το βασικό μέλος της μπάντας του Matt Elliott (Third Eye Foundation), ενώ συμμετέχει ως ντράμμερ στο σχήμα των Soeza (Gringo Records) και των Bracken (Anticon). Στο παρελθόν ο Chris Cole υπήρξε μέλος των Movietone (Domino) και των Crescent (Fat Cat).

www.manyfingers.net

www.myspace.com/manyfingers


absent without leave


Οι absent without leave αποτελούν το προσωπικό μουσικό όχημα του Γιώργου Μαστροκώστα, ο ήχος των οποίων καλύπτει ένα ευρύ φάσμα από ήχους όπως post-rock, shoegaze, ambient και electronica. Έχει ήδη πληθώρα επίσημων κυκλοφοριών (album, eps, split κυκλοφορίες και συμμετοχές σε συλλογές) και επικείμενες κυκλοφορίες σε διάφορα ανεξάρτητα labels του εξωτερικού, όπως Unlabel (Αγγλία), Duotone (Ιαπωνία), Chat Blanc (Καναδάς), Enraptured (Αγγλία), Bsbta (Δανία), Fuzzy Panda (ΗΠΑ), Distant Noise (Αγγλία ) αλλά και στο δικό του label Sound In Silence (www.myspace.com/soundinsilencerecords) καθώς επίσης και συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως yellow6, kimonophonic, epic45, port-royal κ.ά. Έχει εμφανιστεί ζωντανά σε χώρους όπως το Vinyl Microstore (yuria 2006), το μικρό μουσικό θέατρο, το bios και ο Μύλος (Θεσσαλονίκη) και μεταξύ άλλων έχει συμμετάσχει στο Synch Festival 2007 ενώ έχει ανοίξει τις συναυλίες των Section 25 (της θρυλικής Factory Records) και των Piano Magic (από τους οποίους επιλέχθηκε προσωπικά).


www.myspace.com/geezertek



Ώρα Έναρξης: 21:30

Τιμή Εισόδου: 15 ευρώ
Τηλέφωνο:
210.3210510