Thursday, April 17, 2008

Cinekod & Monovine Live στο Kinky Kong το Σάββατο 3 Μαΐου

Cinekod

Οι Cinekod σχηματίστηκαν το 2006 στην Αθήνα. Τα βασικά μέλη τότε ήταν τέσσερα, ο Αιμίλιος (κιθάρα),ο Χρήστος (μπάσο),ο Γιάννης (φωνητικά) και ο Πέτρος (τύμπανα). Ο Αιμίλιος και ο Χρήστος έπαιζαν από παλιά μαζί μέχρι που γνώρισαν τον Πέτρο και τότε άρχισαν οι πρόβες. Έχοντας τον Γιάννη στα φωνητικά να "απαγγέλλει" ιστορίες, ξεκίνησαν να παίζουν όλοι μαζί και να ηχογραφούν. Το αποτέλεσμα από την αρχή έδειξε ότι όλοι είχαν ένα σκοπό. Μέσα από μελαγχολικά κομμάτια έβγαζαν τα συναισθήματα τους στην μουσική ενώ είχαν πάντα σαν οδηγό τις σκληρές κιθάρες και τα δυνατά και ρυθμικά τύμπανα. Το αποτέλεσμα ήταν ένα ψυχεδελικό κιθαριστικό ροκ που πέρναγε από την θλίψη στην οργή ή αλλιώς από το shoegazing στο post rock και το post punk.

Το καλοκαίρι του 2006 μαζεύτηκαν στην Πάρο και ηχογράφησαν το πρώτο τους demo το οποίο αποτελούνταν από δώδεκα κομμάτια. Τον Ιανουάριο και ενώ είναι να δώσουν ένα live "τα σπάνε" με τον ντράμερ και αποχωρεί ο Γιάννης. Οι εναπομείναντες Αιμίλιος και Χρήστος ξεκίνησαν να γράφουν καινούργια κομμάτια τα οποία περίμεναν τον νέο ντράμερ για να ολοκληρωθούν. Η Άφιξη του Σεραφείμ γίνεται το καλοκαίρι του 2007 και το συγκρότημα ολοκληρώνεται. Με τις ίδιες ορέξεις γράφουν ένα καινούργιο demo και ξεκινoύν τις live εμφανίσεις. Τον Δεκέμβριο τους δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσουν την μουσική τους μέσω ενός βιβλίου “Τα παραμύθια της αγχόνης" του Γιάννη Μουστάκα (Εκδόσεις Μαγικό Κουτί).


www.myspace.com/cinekod


Monovine


Οι Monovine δημιουργήθηκαν από τους Στράτο (φωνητικά, κιθάρα), Ξενοφών (μπάσο) και Γιάννη (πρώην drummer των Serpentine). Ο ήχος τους είναι ωμός, εναλλακτικός και σε συνδυασμό με στίχους που κινούνται ανάμεσα στην αναζήτηση - απραξία, δημιουργία - αυτοκαταστροφή, άρνηση – αποδοχή, προ(σ)καλεί και υπόσχεται.

www.myspace.com/monovine








Ώρα Έναρξης: 21:30

Τιμή Εισόδου: 6 ευρώ

Τηλέφωνο: 210.3210510

k_kong@otenet.gr

Kinky Kong

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα

www.kinkykong.blogspot.com

www.myspace.com/kinkykongevents

No comments: