Tuesday, April 1, 2008

Night On Earth (+ special guests) Live στο Kinky Kong

Με τον κωδικό τίτλο ‘in a silent way’, οι Night On Earth περιγράφουν το παράλληλο ακουστικό συναυλιακό project τους, το οποίο υποστηρίζεται από το κουαρτέτο Sophia (φωνή), Costinio (πιάνο), Juanito (βιολί), Lagos (κιθάρα) και έκτακτους προσκεκλημένους

Στις ειδικές ‘silent’ εμφανίσεις τους οι Night On Earth ενσωματώνουν αναπάντεχες αναθεωρήσεις των συνθέσεών τους, κινηματογραφικά θέματα, jazz standards, πιανιστικούς αυτοσχεδιασμούς, μουσικές του κόσμου, μέχρι και ρεμπέτικα τραγούδια, όλα διασκευασμένα και παρουσιασμένα μέσα από το ιδιαίτερο φίλτρο του γκρουπ (δηλαδή ...με αλλαγμένα τα φώτα !), που επιδιώκει πάντα να τα ενοποιήσει ως προς το ύφος και να τα απογειώσει κατά την εκτέλεση.


Την Κυριακή 13 και Δευτέρα 14 Απριλίου στο Kinky Kong θα παρουσιάσουν (σε ακουστική version) ένα μεγάλο μέρος του επερχόμενου album, που πρόκειται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα και αποτελεί το προϊόν της συνεργασίας τους με το Θανάση Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έχει αναλάβει την παραγωγή και τη συνολική ευθύνη αυτής της κυκλοφορίας. Πρόκειται για συνθέσεις του ίδιου, κυρίως παλιότερες, όχι απλώς με αλλαγμένα τα φώτα, αλλά ακόμα και με αγγλική απόδοση των στίχων. Tις συναυλίες θα ανοίξει εκλεκτό προσκεκλημένο σχήμα-έκπληξη!


Night On Earth




Οι Night On Earth είναι ένα γκρουπ που προέκυψε μέσα από έναν αυτοσχεδιασμό της μετα-μουσικής ηχο-τρομοκρατικής κολεκτίβας των Paracroussis, τον Απρίλιο του 2004. Το μουσικό τους ύφος μπορεί να περιγραφεί ως ένα παζλ από trip hop και blues noir, κουρδισμένο σε μια jazz ατμόσφαιρα, κάτω από ένα αυτοσχεδιαστικό πνεύμα που εισχωρεί σε ταξιδιάρικα και μελαγχολικά ηχοτoπία και αντανακλά κινηματογραφικές αναφορές. Ο ήχος τους είναι περισσότερο διαμορφωμένος από τις εικόνες του Jim Jarmusch και του Wong Kar-Wai, παρά από ένα συγκεκριμένο μουσικό ιδίωμα. Παρ’όλα αυτά, στο παίξιμό τους συναντιούνται ετερόκλητα ακούσματα: από τη μελαγχολία των βινυλίων του Bristol και των progressive κιθαριστικών ταξιδιών των 70’s μέχρι το πνεύμα των avant-garde συνθετών του 20ου αιώνα και τους πιανιστικούς αυτοσχεδιασμούς του Keith Jarrett.


Εμφανίζονται ζωντανά από το Νοέμβρη του 2004 και έχουν παίξει σε διάφορους χώρους στην Αθήνα, καθώς και άλλες πόλεις, ενώ έχουν συμμετάσχει και σε μεγάλα φεστιβάλ (Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής 2006, 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Comics Βαβέλ 2006, 1st Balkan Performing Arts Market 2006) και άνοιξαν τον Απρίλη του 2007 την τελευταία πανηγυρική συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο Gagarin Music Space.


Τον Οκτώβριο του 2006 κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο τους σε διπλό CD από την ανεξάρτητη Outlandish Recordings σε συμπαραγωγή με το ίδιο το γκρουπ (με συμμετοχές μουσικών όπως ο Νίκος Βελιώτης, η Natryx και ο Nokalypse), το οποίο έχει αποσπάσει μέχρι στιγμές εντυπωσιακές κριτικές από έντυπα και webzines (Ελευθεροτυπία, Jazz & Τζαζ, Sonik, Δίφωνο, Ποπ & Ροκ, Βαβέλ, Athens Voice, Lifo, avopolis.gr, mic.gr, soundmag.gr, Χανιώτικα Νέα κ.α.) και παρουσιάσεις στο ραδιόφωνο (Στο Κόκκινο 105,5, Τρίτο Πρόγραμμα ΕΡΑ, ΝΕΤ, Ρόδον FM Σέρρες κ.α.).


Αυτό τον καιρό, οι Night On Earth βρίσκονται στο στούντιο, ολοκληρώνοντας τη μίξη του επόμενου album τους. Πρόκειται για τη δισκογραφική συνεργασία τους με το Θανάση Παπακωνσταντίνου πάνω σε υλικό του τελευταίου με την επιμέλεια και την παραγωγή του ίδιου του συνθέτη και συνεργασίες με προσκεκλημένους μουσικούς (Φώτης Σιώτας, Παντελής Στόικος, Γιώργος Γεωργιάδης κ.α.). Παράλληλα, μόλις ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις για τη μουσική επένδυση της ταινίας μικρού μήκους Hoy No Vengo A Cenar των Θανάση Τότσικα και Γιώργου Πανταζόπουλου, ενώ παραχώρησαν τρεις συνθέσεις τους για τη μουσική επένδυση της ταινίας ‘Κλέφτες’ του Μάκη Παπαδημητράτου, που προβλήθηκε πρόσφατα στις κινηματογραφικές αίθουσες.


www.myspace.com/nightonearth


www.littlenightmusic.blogspot.com











Ώρα Έναρξης: 21:00

Τιμή Εισόδου: 8 Ευρώ

Τηλέφωνο: 210 3210510

k_kong@otenet.gr



Kinky Kong

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα

www.kinkykong.blogspot.com

www.myspace.com/kinkykongevents

No comments: